Mišković sutra napušta pritvor !?

U Tužilaštvu za organizovani kriminal će odlučiti, takođe do sutra, da li će uopšte podnosti žalbu na ovu odluku Specijalnog suda. Pravo da se žali ima i Mišković, ali žalbe ne odlažu odluku i ukoliko obezbedi novac ili stavi hipoteku na nekretnine, mogao bi da se nađe na slobodi uz obavezu da preda pasoš i da se svakog prvog u mesecu javlja u policijsku stanici u beogradskoj opštini Savski venac.

Miškovića će njegovi branioci posetiti danas u beogradskom Okružnom zatvoru, kako bi se detaljno dogovorili kako da postupe. Vlasnik “Delta holdinga” je preko svojih advokata ponudio jemstvo od sedam miliona evra u nekretninama, ali je sud procenio da je 12 miliona evra primerenija suma.

Miškoviću je poslednji put produžen pritvor za još mesec dana, jer je vanraspravno veće Specijalnog suda zaključilo da je on vlasnik brojnih preduzeća u svetu koja bi mogao da iskoristi za bekstvo.

Međutim Apelacioni sud u Beogradu je u svojoj odluci da poništi rešenje Specijalnog suda o odbijanju jemstva naveo da treba razmotriti da li bi, osim pritvora, druge mere za obezbeđenje da se okrivljeni odaziva na pozive suda bile adekvatne.

Specijalni sud je tako u svom obrazloženju da Miškoviću određuje jemstvo do 12 miliona evra naveo da su se, nakon što je optužnica protiv njega postala pravosnažna, stekli uslovi da se prihvate druge mere osim klasičnog pritvora. Mišković je u pritvoru od 12. decembra.

Izvor: Blic

Pogledajte još