Shlep Up Vol.2

Nastupaju:

Marina Orsag (HR)

Srđan Dinčić (Standup.rs)

Jelena Radanović (Standup.rs)
+ petominutni nastup nove pobednice takmičenja Otvoreni mikrofon Vol. 5 koji je bio održan na StandUpFest-u na Belefu ove godine: Kaje Vidić

DJ PROGRAM - DJ TIM SHLEP-A

Informacije i rezervacije kulturnicentarshlep@gmail.com
Preuzimanje karata na Shlep-u svakog dana u periodu od 17h do 20h
KC SHLEP, https://www.facebook.com/groups/KlubShlep, Ušće bb,
2.splav ispod Brankovog mosta sa novobeogradske strane

Stand up komedija je direktan i iskren kontakt sa publikom – uživo u klubovima, pozorištima ili na festivalima. Komičar je “sam svoj majstor” – istovremeno pisac, reditelj i izvođač. Tekst proističe iz ličnog iskustva i pogleda na svet i nema ništa zajedničko sa prepičavanjem viceva. Do izražaja dolazi veština umetnika da na duhovit način pripoveda o svetu koji ga okružuje – od apsurda svakodnevice do planetarnih fenomena.

Organizacija Standup.rs , osnovana 15. juna 2010.godine, producira i realizuje klubske i pozorišne nastupe domaćih i regionalnih stand up komičara (Hrv, Slo, Mkd, BiH), konkurse za mlade talente, radionice i festivale u formi stand up komedije. Radi na stvaranju šire scene stand up komedije, izvođačke forme koja doskora nije postojala na ovim prostorima. Prioritet organizacije je da pomogne mladim umetnicima, koji izvode sopstveni komični materijal, da pronađu autentični izraz i najkraći put do publike. Standup.rs intenzivno sarađuje sa srodnim udruženjima i komičarima iz regiona, ali i iz Velike Britanije.

O komičarima:

Marina Orsag iz Hrvatske, najiskusnija stand up komičrka na Balkanu, u svojoj sedmogodišnjoj karijeri ima preko 1300 odrađenih nastupa u kojima je razveseljavala i publiku i samu sebe uživajući u svakom smehu publike.
Cinizmom, ironijom i pojednostavljivanjem činjenica dovodi publiku do ekstaze smeha. Ima metar i želju da poraste. Rođena je par dana nakon nove godine. U horoskopu Jarac, u podznaku Ovan. Dupli rogovi joj ne daju mira. Nada se da će tako biti zauvek i da neće izgubiti dete u duši, sazrevajući svakim danom sve više u glavi.

Srđan Dinčić
Ja sam stand up komičar, ili kako ”moderni” ljudi vole imenom da daju na značaju svom zanimanju, ja sam menadžer duhovitih scenskih aktivnosti govornog tipa.
O mnogo stvari u životu pojma nemam ali me to ne sprečava da o svemu kažem svoje mišljenje. Jednostavno ne dozvoljavam da moja genijalnost poklekne pred takvom preprekicom kao što je potpuno neznanje. Volim svoj posao jer da se ne lažemo, nije preterano težak. Ali da se sretnem sa minerom iz rudnika uglja kome radni dan prolazi u mraku pod zemljom uz eksplozije, odrone i uz radosti koje donose otrovni gasovi metan i ugljen-monoksid, rekao bih mu ”E prijatelju lako je tebi, malo puckaš dinamitom, malo čeprkaš krampom, a ja moram sat vremena da pričam fore u mikrofon, najčešće pred gomilom nasmejanih lepih devojaka i onda još dođe konobar pa mi uvali mlako pivo da pijem dok sam na sceni,ma užas.

Jelena Radanović
Široj populaciji poznata po tome što je 11. 03. 2004. bila redar u Sremskomitrovačkoj Gimnaziji.
Omilljena životinja joj je crv sumnje. Voli da čita teške knjige i posmatra prolaznike iz neposredne blizine. Onima koji su već bili na njenim nastupima poznata je po tome što ima mišljenje na sve teme, a pogotovo one o kojima nema pojma.
O svojim standup počecima rekla je sledeće:
Stand upom se bavim već 530 dana, imala sam 86 zvaničnih nastupa, što znači da nastupam u proseku na svakih 6, 16 dana ili 4,9 puta mesečno. Na fakultetu sam imala desetku iz statistike, ali ne volim da se hvalim time.
Na pitanje šta očekuje od daljeg bavljenja standupom, tužno je pogledala u daljinu i odgovorila:
Borosane preko sindikata.

Pogledajte još