Privedeni student traži ostavku ministra policije RS (VIDEO)

U Banjaluci su se prošle nedelje pojavili plakati kojima se građani pozivaju na borbu protiv kriminala i korupcije i na kojima je raspisana "poternica" za "najzloglasnijim klanom u Evropi, takozvanim Laktaškim klanom" koji je "opljačkao narod Republike Srpske". Kao vođa "klana" naveden je predsednik RS Milorad Dodik.

Macanović je danas novinarima rekao da zbog upada policije u Studentski centar i narušavanja autonomije Univerziteta traži ostavku ministra policije RS Radislava Jovičića i načelnika banjalučke policije Mladena Marića.

Policija je demantovala da je pretresla studentske sobe, ali su novinarima danas prikazani snimci kamera za nadzor na kojima se vidi da su inspektori bili u Studentskom domu i da jedan od inspektora pregleda unutrašnjost Gončilovog vozila.

Vidi se i kako inspektori ulaze u Studentki dom gde su, kako tvrde privedeni studenti, pretresali Macanovićevu i Gončilovu sobu, a da za to nisu imali nalog.

Macanović i Gončilo su saslušani povodom pojavljivanja plakata o takozvanom "Laktaškom klanu", za čijeg vođu je proglašen predsednik RS Milorad Dodik.

Macanović je u subotu rekao novinarima da jeste učestvovao u lepljenju plakata, ali da nije njihov autor. On je bio jedan od vođa studentskih protesta, početkom juna u Banjaluci.

Policija je obavila informativni razgovor sa urednikom banjalučkog portala "Istinito" Željkom Raljićem, tražeći od njega adresu sa koje je elektrosnkom poštom dobio fotografije plakata-upozrenja na "Laktaški klan".

Igor Macanović gostuje u emisiji "Vijesti" Televizije "A":



Blic

Pogledajte još