TAJKUN U MUP: Načelnik policije kupio džip od 70.000 evra

''Bujaković je kupio nov-novcijati metalik sivi „mercedes“, koji je prvi put registrovan 30. oktobra 2012. na opštini Savski venac. Toliko je upečatljiv da čovek ne može da ga ne primeti, a uz to u oči upadaju i personalizovane registarske tablice „BG 4.. BG“, koje je tražio. Taksa za taj dodatni luksuz košta 80.000 dinara'' navodi izvor Kurira.

Bujaković je, inače, kako je Kurir juče pisao, u okviru najavljenih kadrovskih promena u MUP prvi na listi za čistku. Naime, prema saznanjima, nadležni organi ispituju policajce i njihove pomoćnike - Kineze iz Bloka 70 - jer državljanima Kine koji žele da posete Srbiju turistički, poslovno ili da obiđu rodbinu „sređuju“ boravišne vize za 5.000 do 6.500 evra, o čemu je Kurir prvi pisao pre mesec dana.

''Pre vašeg otkrića redovno je dolazio „mercedesom“ na posao. Nakon što je Kurir počeo da piše o toj aferi, Bujaković je „merdžu“ izgleda ostavio u garaži i počeo da dolazi na posao službenim autom'' - priča sagovornik Kurira.

Uprkos pozivima i porukama Kurira, Bujaković juče nije želeo da govori o svom voznom parku, niti da otkrije kako je s platom MUP uspeo da kupi luksuzni automobil.
Podsetimo, posle pisanja Kurira o tome da inspektori iz Odeljenja za strance „pljačkaju“ strane državljane, MUP je pokrenuo internu istragu o radu Uprave za strance. Kako nam je rečeno u MUP, utvrđene su teške povrede službene dužnosti i obavljene konsultacije s tužilaštvom, koje je naložilo dostavljanje izveštaja radi utvrđivanja eventualne krivične odgovornosti, a biće saslušano i desetak policajaca iz Uprave za strance.

Izvor: Kurir

Pogledajte još