RRA odlučuje o frekvenciji TV Avala

RRA je objavila prošle srede, 17. jula, da je Savet RRA razgovarao sa zastupnicima "TV Nova" i "TV Kopernikus Svet plus 3" koji su podneli prijavu za nacionalno pokrivanje.

Razgovori su obavljenji i s predstavnicima "TV Jedinstvo" i "TV NP" iz Novog Pazara, "TV Telemark" iz Čačka, "Moja TV" iz Beograda i "Radio M" iz Knjaževca koji su konkurisali za regionalno pokrivanje.

RRA je ranije objavila da će odluku za dodelu nacionalne frekvencije za emitovanje televizijskog programa doneti na osnovu procene poslovnog uspeha kandidata, gledanosti TV stanice, iskustva u oblasti radiodifuzije i pretežne delatnosti, a u interesu stimulacije razvoja domaće radiodifuzije i doprinosa kvalitetu i raznovrsnosti programa.

Vrednovaće se i ponašanje podnosioca prijave, dosadašnje, a i tokom konkursa, transparentnost vlasničke strukture i porekla kapitala, kao i sprečavanje otvorenog ili prikrivenog nametanja preovlađujućeg uticaja na javno mnjejne u oblasti radiodifuzije.

Po ranije objavljenim podacima, vlasnik 100 odsto kapitala "TV Nove" (Nova.rs television) je "Nova.rs media holding" iz Beograda.

Većinski vlasnik tog holdinga, sa 85,1 odsto udela, je holandska kompanija "BD medija invest", a vlasnik te firme je holandska kompanija "Nju Amsterdam sititrast" (New Amsterdam Cititrust) u kojoj 99 odsto ima Nemac Bernd Matijas Ditel (Matthias Dietel), a jedan odsto Ulf Malte Iversen, takođe državljanin Nemačke.

Manjinski udeo u firmi "Nova.rs medija holding" imaju vlasnik produkcijske kuće "Vižn tim" (Vision team) Dragan Đurković iz Beograda sa 7,9 odsto, dok sedam odsto ima "GMG medija grupa" (media group) u vlasništvu Nemca Urliha Broka.

Vlasnik KCN (Kopernikus Cable Network) iz Niša je Zvezdan Milovanović koji direktno ima 47,71 odsto kapitala i još 47,59 odsto preko preduzeće "Tvinel" (Twinel) iz Niša čiji je on jedini vlasnik. Preostalih 4,7 odsto kapitala "Kopernikusa" je vlasništvo Mitre Milovanović, objavila je RRA.

Izvor: b92

Pogledajte još

Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti postavljena.