SNS: Đilasu su srušeni snovi

"Visok stepen frustracije u Đilasovom glasu, koji je, primećujemo, sve veći, proističe iz činjenice da su mu srušeni snovi, jer je izgubio svaku šansu da od Srbije, kao od Beograda, napravi svoju biznis imperiju", kaže se u saopštenju SNS.

Naprednjaci smatraju da je „Srbija za Đilasa izgubljeni profit“, i da ga „to boli“, kao što ga „boli i to što njegova marketinška drama i manipulativna kombinatorika ne prolaze kod građana Srbije“. Ta stranka navodi da „niko od Đilasa nije ni očekivao da shvati sistem odgovornosti koji je u politički život Srbije uveo SNS“, optuživši ga da „ne želi da prihvati da uvek može bolje, jer zna da u takvoj utakmici nikada ne bi pobedio“.

"Zato je Đilasu nepojmljivo da naprednjacima, za razliku od njegovih „prepoštenih i obrazovanih“ kadrova, poput dr Ace Šapića i Bijelića i svih onih kradljivaca socijalne pomoći, nisu bitne funkcije"
, kažu naprednjaci. Đilas je ranije rekao da je rekonstrukcija Vlade zabava za narod, jer se svaki dan licitira imenima ministara koji će biti promenjeni, a da se pritom ne navodi ko će ih zameniti.

"Nikako da čujemo ko su ti ljudi, ko su ti novi kadrovi koji će doći i kakve programe nude," istakao je Đilas. Đilas je, naime, rekao da vladajuća koalicija nema rešenja za loše stanje u zemlji i da zato pribegava priči o rekonstrukciji Vlade, pošto, kako je ocenio, „priča da je sve loše zato što je DS vodio zemlju ne pije više vodu“.

Odgovarajući Đilasu, SNS je saopštio da je lider SNS i prvi potpredsednik Vlade Aleksandar Vučić, koga je prethodno kritikovao DS, odgovoran za borbu protiv korupcije u Srbiji i da taj posao na veoma ozbiljan i posvećen način obavlja.

"Ali mi imamo pitanje za Dragana Đilasa - za šta je on stručan? Za avione, mostove, medije, provizije, košarku ili nešto šesto? Za šta su stručni Šapić, Bijelić, Elezović, Božović i svi ostali? Kakve su to škole oni završili i čime su se bavili, osim pljačkom građana Beograda i Srbije", poručuju naprednjaci.

Spremni smo da pružimo podršku

Đilas je rekao i da je DS spreman da pruži podršku i da razgovara o problemima s kojima je zemlja suočena.

"Postoji više stvari o kojima možemo da se dogovorimo, od ekonomije do tema kao što su izbori na Kosovu."

Izvor: Kurir

Pogledajte još