Ružić: Ne praviti famu o rekonstrukciji

"Ne treba praviti famu oko rekonstrukcije, sve je ovo počelo da liči na 'porođajne bolove'. Na rekonstrukciju treba gledati kao iskorak napred", rekao je Ružić za televizju "Pink".

On je rekao da u vladajućoj koaliciji nema problema, pošto, kako je ocenio "to nije bračna zajedenica u kojoj ima emocija".

Ružić je kazao da očekuje niz sastanaka lidera vladajuće kolacije i istakao da rekonstrukcija neće biti završena 27. jula.

"Naravno da do tada neće biti sve završeno. 27. juli je simboličan datum, tada se navršava godinu dana rada vlade. Svoj epilog priča dobija, na sednici Parlamenta na kojoj će se raspravljati o toj temi", rekao je Ružić.

On je kazao da bi do 27. jula trebalo da se znaju kadrovske promene u vladi, ali je istakao da personalna rešenja nisu bitna, već da je suštinsko pitanje kako rad vlade učiniti efikasnijim.

Bačević: Građani umorni od rekonstrukcije

S druge strane, ministar prirodnih resursa, rudarstva i prostornog planiranja Milan Bačević kaže da su građani i ministri umorni od medijskih spekulacija oko rekonstrukcije i personalnih promena u vladi.

"Mislim da razgovori na tu temu ne treba da se odvijaju preko medija, već unutar stranaka, jer su sve stranke delegirale svoje predstavnike u ovu vladu", naglasio je Bačević za RTS.

On je poručio svima koji učestvuju u takvim raspravama, uključujući i pojedine ministre, da ovu temu ostave za stranačke razgovore i da se javnost od ove teme odmori.

Izvor: B92

Pogledajte još