Elektronske zdravstvene knjižice neće biti obavezne

Elektronske zdravstvene knjižice neće biti obavezne i građani neće morati da menjaju stare papirne za nove plastične knjižice, zaključeno je danas na sastanku ministarke zdravlja Slavice Đukić Dejanović i predstavnika Republičkog fonda zdravstvenog osiguranja i nezavisnih institucija.

Kako je saopšteno iz kabineta Zaštitnika građana, više od milion kartica koje su odštampane pre dve godine biće besplatno na raspolaganju ranjivim kategorijama stanovništva, posebno deci i starijim građanima.

Drugi građani koji sami žele da papirne knjižice zamene za plastične, moći će to da učine uz naknadu koju odredi Fond.

Iako elektronske zdravstvene knjižice mogu da pruže određene pogodnosti, trenutno postoje veći prioriteti u zdravstvu na koje Fond treba da odgovori, zajednički je stav učesnika sastanka.

Republički fond zdravstvenog osiguranja će, kako je saopšteno, nastaviti da sarađuje sa drugim organima kako bi se pojednostavile procedure i pri korišćenju postojećih, papirnih zdravstvenih knjižica.

Sastanku su prisustvovali i poverenik za informacije od javnog značaja i zaštitu podataka o ličnosti Rodoljub Šabić, direktorka Agencije za borbu protiv korupcije Tatjana Babić i zaštitnik građana Saša Janković, koji je bio domaćin sastanka.

Izvor: Tanjug via Novosti

Pogledajte još
Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti postavljena.