Ruski osnovci pobegli iz Novog Sada!

Posrednica između ruskih đaka i organizatora iz Univerzitetskog rukometnog kluba Vojvodina (koji nema veze sa RK Vojvodina), Radmila Vojnović, kaže da su organizatori napravili neverovatne propuste, zbog kojih su ruski đaci bukvalno pobegli iz Srbije.

"Organizatori su decu, umesto u studentski dom, smestili u fiskulturnu salu. Tu su doručkovali u improvizovanoj trpezariji, bez tanjira i escajga, a spavali su u vojničkim krevetima. To nije bio međunarodni kamp, već puka improvizacija", kaže Vojnovićeva.

U pomenutom klubu navode da je za skandal kriva upravo Vojnovićeva. "Ponudili smo ruskoj delagaciji smeštaj u studentskom domu, ali je kasnije ona zahtevala da sve usluge u kampu budu besplatne, pa smo decu smestili u salu OŠ 'Đorđe Natošević'. Odbila je da potpiše ugovor o razmeni dece, gde su svi uslovi bili precizirani, kako bi mogla da opere nekoliko hiljada evra koje je za organizaciju programa dobila od ruske kneginje", kaže Milka Đukić iz URK "Vojvodina".

Vojnovićeva navodi da na nedavno održanom prijemu za rusku decu u Gradskoj kući uopšte nisu bila ova deca, jer su u tom trenutku mališani bili u Svilajncu. "Srpsku decu iz Spensove škole sporta predstavili su kao rusku decu", tvrdi ona.

Član Gradskog veća za sport Predrag Svilar kaže da će, ukoliko se ispostavi da organizatori kampa nisu ispunili sve kriterijume, snositi posledice. "Ako se optužbe ispostave tačnim, nećemo ih više podržavati", kaže Svilar.


21.rs

Pogledajte još