Novi autobusi iz Poljske uskoro na ulicama Beograda

Kako je navedeno, realizacija projekta obnove voznog parka GSP-a inače podrazumeva nabavku 200 autobusa poljskog proizvođača.

Prema ugovoru koji su 8. marta potpisali poredstavnici firme "Solaris" i GSP "Beograd", isporuka vozila će biti sukcesivna, pa će tako krajem avgusta pristići još 45 autobusa.

Isti broj vozila biće isporučen i krajem septembra, a po 50 autobusa će stići u garaže glavnog gradskog prevoznika krajem oktobra i krajem novembra, čime će realizacija tog projekta biti završena.

Ugovorom je predviđena nabavka 200 autobusa gradskog tipa sa pratećom opremom, uslugama i obukom.

Izvor: Tanjug via Novosti

Autobusi poljskog proizvodaca "Solaris" su niskopodni, zglobni sa dizel motorom "euro 5" generacije sa ugrađenom elektronskom kontrolom sistema za kočenje i sistemom za daljinsko praćenje vozila.

Vozilo ima devet kamera, koje potpuno daju sliku ispred, iza i unutar vozila, što će poboljšati bezbednost putnika i vozača.

Kako je navedeno, vozila imaju mehaničke rampe za ulazak invalida, klimatizovana su, a kapacitet je 45 mesta za sedenje i 100 mesta za stajanje.

Vozila poseduju sve tehničke karakteristike koje su u skladu sa evropskim standardima, a GSP "Beograd" taj projekat finansira sredstvima Evropske banke za obnovu i razvoj.

Izvor: Tanjug via Novosti

Pogledajte još