Srbi zadovoljni pobedom i ambijentom , nezadovoljni igrom

BEOGRAD, 6. juna 2009. (Beta) - Selektor fudbalske reprezentacije Srbije Radomir Antić izjavio je da je zadovoljan zbog pobede nad Austrijom, i rekao da tim nije igrao tečno zbog imperativa pobede.

"Zadovoljan sam pobedom. Uslovi su bili teški, bilo je sparno. Ovo je lepa pobeda, iako igra nije bila tečna jer nas je imperativ pobede sputavao u određenim trenucima", rekao je Antić novinarima u Beogradu posle pobede od 1:0.

Srbija se odvojila na prvom mestu tabele, a Austrija je imala samo teorijske šanse da se plasira na Svetsko prvenstvo u Južnoj Africi 2010. godine, ali je i tako imala inicijativu, što je Antić priznao.

"Rival je bio nadahnut, ali je naša odbrana odradila kvalitetan posao. Još sam zadovoljniji zbog ambijenta, koji mi znači više od tri boda. To je velika pobeda srpskog fudbala", rekao je Antić.

Austrijski selektor Ditmar Konstantini ocenio je da je njegov tim mogao da pobedi.

"Senzacija je bila moguća. Pre utakmice smo bili potpuni autsajderi. Gol smo primili u ranim minutima utakmice posle glupe greške. Posle smo igrali sve bolje i mislim da smo zaslužili da postignemo bar gol", rekao je Konstantini.

Selektor Austrije popio je na konferenciji pivo jednog od sponzora reprezentacije, a novinare je zabavilo što je flašu otvorio upaljačem.

"Nemojte da mislite da sam pijanac, samo brzo pijem", rekao je Konstantini kroz osmeh.

Kapiten Dejan Stanković rekao je novinarima posle meča da njegov tim ne može uvek da igra atraktivno.

"Ne može svaki put da se igra lepršavo. Bilo bi gore da smo igrali lepo za oko a izgubili. Najvažnije je da smo osvojili tri boda. Austrijanci su promenili mnogo, imaju i novog selektora, i nismo mogli uvek da pronađemo pravo rešenje", rekao je Stanković novinarima.

(old_image)Srbija je pobedila sa 1:0 u šestom kolu sedme kvalifikacione grupe.

Ivica Dragutinović rekao je da je utakmica bila teška i zbog vremena.

"Na kraju se gleda samo rezultat. Ostaje nam da se odmorimo do srede i na Farskim Ostrvima napravimo još jedan korak ka Svetskom prvenstvu", rekao je Dragutinović.

Strelac pobedonosnog gola Nenad Milijaš ocenio je da je ovo bila najteža utakmica Srbije do sada.

"Ovo je bila najteža utakmica u kvalifikacijama. Sada možda nismo bili bolji, kao što je bilo u Beču, ali smo došli do tri boda. Imali smo i sreće, ali ona mora da se zasluži", rekao je Milijaš.

Danko Lazović ocenio je da je atmosfera na stadionu proizvela sputanost njegovih saigrača.

"Ovo je važna pobeda, ali igra nije bila sjajna. Atmosfera i euforija među navijačima stvorili su pritisak i to je jedini razlog zbog koga smo igrali ispod očekivanja", rekao je Lazović.

Pogledajte još