Kada je vreme da raskinete !?

Postoje razni znaci koji upozoravaju da je veza u krizi ili ide u pogrešnom smeru, a sve zavisi od toga želimo li da ih vidimo ili radije držimo glavu u pesku. Magazin Essence izdvaja deset znakova koji upozoravaju da ozbiljno razmislite treba li da ostanete sa partnerom u vezi.

1. Volite li više njegov potencijal i ono što bi mogao da postane, umesto onoga što trenutno jeste, možda nikada nećete biti zadovoljni svojim partnerom.

2. Ponašate li se drugačije u njegovom prisustvu nego u krugu porodice ili prijatelja, pronađite nekog drugog. Ne možete biti sa nekim kome ne pokazujete pravo lice.

3. Bez obzira na to kakve probleme imate, ne smete da ignorišete činjenice i da budete u zabludi. Ako je tako, veza nema budućnost.

4. Ako je oženjen/udata, ili je u bilo kojoj vrsti veze, ne pripada vama i ne postoji zajednička budućnost.

5. Ne znate li šta da učinite i osjećate se loše u vezi, sastavite listu s negativnim i pozitivnim stranama. Rješenje je jednostavno ako možete biti potpuno iskreni sami sa sobom.

6. Ako ste sa partnerom samo zato što se bojite samoće i mislite da nećete pronaći nekog drugog, osuđeni ste na nesrećnu ljubav.

7. Provodite li vreme u pokušajima da partnera promenite, na pogrešnom ste putu. Možete da smenjate amo sebe, a pertneru prepustite da brine o samom sebi.

8. Ima li druge prioritete zbog kojih sa vama gotovo uopšte ne provodi vreme, recite partneru da izlazi sa njima na sastanke i provodi vreme.

9. Traži li od vas da se odaljite od porodice i prijatelja, u vezi ste sa pogrešnom osobom.

10. Podsvest i intuicija često nam govore šta treba da učinimo i kakvu odluku da donesemo. Tako je i u ljubavi. Govori li vam nešto da niste zadovoljni vezom i partnerom, prekinite vezu i hrabro krenite napred. Inače ćete se jednog dana samo osvrnuti i gledati na uzalud izgubljene godine.

Izvor: Tportal.hr, B92

Pogledajte još