Serijal "Kosmos" se vraća na male ekrane (VIDEO)

"Cosmos: A Spacetime Odyssey" je nastavak (ili modernim TV rečnikom "remake") koji će kroz 13 delova prikazati put od postanka našeg svemira, galaksije i planete, kao i života na Zemlji. Tokom sezone biće tu mesta i za neka revolucionarna i sveža naučna saznanja, za prekrasne prizore dalekih prostranstava i neistraženih planeta, ali i za uvek poželjan korak unazad i shvatanje važnosti onoga što imamo "kod kuće".

Možda najbolji opis novog serijala daje izvršni producent Set Mekferlejn, tvorac animiranog hita "Family Guy", ali i "Teda"), koji je rekao:

Tvorac originalnog "Kosmosa", dr. Karl Sagan umro je 1996. godine. Bio je američki astronom, astrobiolog i veoma uspešan popularizator nauke. Pionir je egzobiologije (nauke o vanzemaljskom životu) i mnogo je doprineo popularizaciji projekta SETI.

“Vreme za povratak "Kosmosa" nikada nije bilo pogodnije nego sada. Želim da ga učinimo toliko zabavnim i blještavim i uzbudljivim, da će ga gledati i oni koje nauka uopšte ne zanima - samo zato jer izgleda spektakularno.”

"Cosmos: A Spacetime Odyssey" nastaje u produkciji "Foksa" i "National Geographic"-a, trejler je predstavljen na Komik-Konu u San Dijegu, a premijera je predviđena za 2014. godinu.

Sagan je takođe napisao i roman "Kontakt", po kojem je snimljen film 1997. godine sa Džodi Foster u glavnoj ulozi. U svojim radovima često je zagovarao naučnu metodu proučavanja.

B92

Pogledajte još