Aleksandar Mitrović prilikom udarca vozio oko 60 km/h

Aleksandar Mitrović (19) prošao je na čisto zeleno svetlo u trenutku kada je džipom BMV X6 udario Andreu Bojanić (17), a sudeći prema izjavama veštaka sin Željka Mitrovića nije lagao ni kada je rekao da je auto vozio brzinom od oko 60 km/h. Milan Vujanić, šef katedre za bezbednost na Saobraćajnom fakultetu u Beogradu kaže da se po dužini odbačaja nesrećne devojke u trenutku udara može zaključiti da se Mitrović kretao brzinom između 54 i 66 kilometara na sat.

"Ukoliko je telo pešaka pronađeno na udaljenosti od oko 25 metara, brzina vozila u trenutku udarca iznosila je od 54 do 66 kilometara na sat,"
kaže Vujanić.

Inače, na snimku koji je policija nabavila iz obližnje menjačnice jasno se vidi da je pokojna Andrea prelazila ulicu dok je za pešake bilo crveno svetlo, kao i da je, neposredno pre udara i sa druge strane jedan stariji čovek izleteo na ulicu. Aleksandar Mitrović, u izjavi sudiji navodno je i izjavio da je u trenutku kad je devojka s leve strane izletela pred njegov auto pokušao da je izbegne, ali da je, u istom trenutku i sa druge, desne strane puta imao pešaka koji mu je izleteo na put.

Andrea Bojanić sahranjena je u Beogradu, a Aleksandru Mitroviću je, posle saslušanja, određen jednomesečni pritvor. Sina vlasnika Pinka na sudu će braniti Milenko Milisavljević, specijalista za ovakve slučajeve i advokat voditeljke RTS-a Petre Cvijić.

Pročitajte još - Aleksandar Mitrović: Ne mogu da živim sa onim što sam uradio

Izvor: Telegraf, Informer, Blic

Pogledajte još