Uhapšeno 25 članova "anđela pakla"

Španska žandarmerija i Nacionalna policija sprovela je rano jutros raciju i izvršila 31 koordinirani pretres kuća i uhapsila 25 Andjela pakla na španskom ostrvu Majorka, gde su Andjeli pakla nedavno otvorili novu ispostavu uz podršku i zaštitu klubova iz Nemačke i Luksemburga.

Uhapšeni se sumnjiče za umešanost u nekoliko krivičnih dela, uključujući trgovinu drogom, ljudima, iznude, pranje novca i korupciju.

Obimna policijska operacija na Majorci koja je uključila više od 200 policajaca zasnovana je na dvoipogodišnjoj istrazi policija Španije, Nemačke, Luksemburga, Holandije i Austrije, uz podršku Evropola i Evrodžasta, navodi se u saopštenju.

HAMC je osnovano 1948. godine u južnoj Kaliforniji i ima članove u 35 zemalja, a poznati su kao najozloglašeniji motociklisti u istoriji.

Njihove radnje nisu samo vezane za motore i druženje, već su pojedini članovi "Andjela pakla" osudjivani zbog trgovine drogom, iznudjivanja i drugih nasilnih zločina, pa su iz HAMC naveli da zločin koji je počinio neki od njihovih članova predstavlja čin pojedinca ne grupe.

Izvor: b92

Pogledajte još