Spavanje i horoskopski znaci

Ovnu je najvažnije da se opusti pre sna

Hiperaktivni pripadnici ovog znaka skloni su epizodama nesanice. Takođe, njihovi snovi su vrlo stvarni i intenzivni, pa ih neretko bude iz sna. Najteže im je da se distanciraju i opuste od napornog radnog dana, a zbog toga bi sat vremena pre odlaska u krevet trebalo da prestanu s aktivnostima koje ih razdražuju. Najbolje spavaju na boku.


Biku
san zavisi od dana do dana

San je prevrtljiv za tipičnog pripadnika ovog znaka, a ponekad bez problema mogu da spavaju i po 12 sati, dok će drugi put jedva sklopiti oči na sat ili dva u celoj noći. Na kvalitet sna Bikova najviše utiče okolina - potreban im je mir, tamna prostorija i tišina. Snovi su im često protkani dubljim značenjem, a najbolje spavaju u društvu.

Blizanci su u krevetu nemirni kao i u životu

Pripadnici ovog znaka mogu bez problema da izdrže dan uz vrlo male količine sna, ali sve ih to vremenom stiže. Kako njihove misli uvek jure, imaju problema sa uspavljivanjem i pre nego što treba da zaspu, razmišljaju o životnim dilemama. Najbolje spavaju ako su fizički iscrpljeni i to na stomaku ili boku.

Rak često pati od noćnih mora

Njihova rutina sna je poprilično solidna, ali često pate od nemirnih snova, pa čak i noćnih mora koje su u stanju da ih uznemire. Najčešće je reč je o snovima punim nasilja u kojima nastrada neko ko ima je drag, a javljaju se kao rezultat briga u svakodnevnom životu. Ugodna kupka i umirujuća muzika ili TV emisija pomoći će im da bolje zaspu.

(old_image)


Lavove
zaista ne treba dirati dok spavaju

Većina pripadnika ovog znaka spava dobro, a idealno im odgovara poza na leđima. Znaju koliko im je važno vreme za odmor jer neispavanost ostavlja velike posledice na njih. Nemaju problem sa uspavljivanjem, osim ako su pod velikim stresom ili ako ih muče određene misli. Snovi su im značajni i duboki, a da bi bolje spavali ne treba da jedu kasno.

Devica može da zaspi nakon što sredi planove u glavi

Pripadnici ovog znaka vole red i rutinu u životu, pa je tako i u snovima. Problem im najčešće predstavljaju finansijske brige. Zbog toga je dobro da pre spavanja brige zapišu na papir, kao i da se opuste nežnom masažom stopala ili glave.

Vage ili spavaju previše ili premalo

Pripadnici ovog znaka mogu da budu veliki spavalice, ali i u trenucima puno obaveza potpuno neispavani, zbog čega će završiti danima u krevetu. Čaša toplog napitka i ugodan razgovor najbolji su način da se uspavaju, a vrlo im je važno da im je posteljina udobna i mirisna.

Škorpiji san diktira raspoloženje

Hoće li Škorpija dobro spavati zavisi od toga kako se oseća. Često znaju da previše spavaju ako su u depresiji, a u stanju su da satima budu budni zbog dobre serije ili nove igrice. Najbolje spavaju uz partnera koji će ih naterati da na vreme legnu, a idealna im je poza da se sklupčaju oko njega.

(old_image)


Strelcu
je san nužno zlo

Neverovatno energični Strelci su znak kojem je potrebno najmanje sna da bi normalno funkcionisali. Isto tako, prirodno iscrpljivanje, posebno ono fizičke prirode, najbolji je lek za njihov san. Ne biraju poziciju i zbog umora mogu zaspati u gotovo svakoj pozi, ali ranom zorom već će biti na nogama. Zbog te navike vole malo da odremaju i poslepodne.

Jarac zna koliko je dobar san bitan

Pripadnici ovog znaka nisu preterani ljubitelji sna i radije bi da ga izbegnu, ali vrlo dobro znaju koliko im je on bitan za dobro zdravlje i opšte funkcionisanje. Pod psihičkim pritiskom su skloni nesanici, ali inače imaju redovinu rutinu spavanja. Najbolje spavaju na stomaku i to sami u krevetu, a potrebno im je puno vremena da se naviknu da spavaju s nekim drugim u krevetu.

Vodoliju san samo iznenada savlada

Pripadnici ovog znaka poznati su po svom nemirnom snu, puno se okreću, bacaju i znaju da govore u snu. Obično nemaju problema s uspavljivanjem i često zaspu ispred TV-a. Mogu i dugo da spavaju, ali ipak im je žao ako zbog toga propuste jutarnje rituale ispijanja kafe. Najbolje će zaspati ako ih neko mazi poput malog deteta.


Ribama
je san opijum

Večitim sanjarima Ribama san je najdraže utočište. Pripadnicima ovoga znaka san je za život potreban kao i vazduh, a nenaspavani postaju mrzovoljni i živčani pa im pada imunitet. Poput Rakova, i oni su skloni živopisnim snovima s dubokim značenjem. Mogu uticati na svoje snove knjigom ili TV emisijom koju će odgledati pre nego zaspu, a najkvalitetnije spavaju na leđima.

Izvor: 24sata

Pogledajte još