Dejan Stanković igrao na revijalnoj utakmici

BEOGRAD, 7. juna 2009. (Beta) - Kapiten fudbalske reprezentacije Srbije Dejan Stanković je zajedno sa drugim javnim ličnostima učestvovao na revijalnoj utakmici koju su organizovali Univerzijada 2009 i UNICEF na Adi Ciganliji.

Kako se navodi u saopštenju Univerzijade, u utakmicu su učestvovale muška i ženska fudbalska univerzitetska reprezentacija, mnoge poznate ličnosti i volonteri.

Takmičari su igrali u ekipama "Fer" i "Plej" kako bi učvrstili ideju o važnosti poštovanja protivnika.

"Drago mi je da mogu da učestvujem u događu, koji istovremeno promoviše ferplej kao vrhunski princip sporta i naše mlade sportiste. Nama u nacionalnom timu neophodna je podrška za postizanje dobrih rezultata, a i našim mladim kolegama iz univerzitetske reprezentacije značiće bodrenje navijaca sa tribina", rekao je Stanković.

Poznati fudbaler je najavio početak saradnje sa UNICEF-om na promociji sporta kao važnog načina za razvoj dece.

"Jedno od osnovnih prava svakog deteta je pravo na igru, sport i rekreaciju. Sport i učešće dece i mladih u sportskim aktivnostima je od velikog značaja za njihov razvoj. Svi smo mi odgovorni da deci omogućimo što bolje uslove da se bave sportom", rekao je Stanković.

On je dodao da "svojim primerom treba da naučimo decu da igraju i najvijaju poštujući protivnika i pravila ferpleja."

Utakmica na Adi Ciganliji bila je prvi od tri revijalna sportska događaja koja organizuju Univerzijada 2009 i UNICEF, sa ciljem da omoguće publici da upozna reprezentativce Srbije koji će učestvovati na Univerzijadi, ali i da promovišu autentične sportske vrednosti.

Pogledajte još