Stefanović: Imena smenjenih ministara u petak

"Važni su rezultati, a ne imena", rekao Stefanović i dodao da će SNS u petak reći imena ministara koji će biti smenjeni.

"Mi nismo pre svega raspoloženi za izbore, to bi usporilo reforme i evrointegracije. Ako ne možete da napravite dogovor, onda su bolji izbori. Uveren sam da će se dogovor napraviti", rekao je Stefanović.

Potpredsednik SNS je naglasio da ne zastupa individualne stavove i dodao da dok se ne promeni koalicioni partneri, stranka ostaje pri odluci od pre godinu dana.

"Kada se zvaničan stav stranke promeni, o tome ćemo govoriti. Važna je odgovornost, šta su ministri uradili, šta su mogli bolji. Mi ćemo u petak izaći sa konkretnim imenima",
rekao je Stefanović.

Na zamerke koalicionih partnera koje se pojavljuju u medijima da SNS menja ministre sporta i kulture, a da od njih traže da naprave rekonstrukciju u težim resorima, Stefanović je odgovorio da njihovi koalicioni partneri ne znaju kako će se izjasniti GO stranke i ko će biti zamenjen.

"Mi imamo stranačke organe koji će doneti teške odluke, jer u ministarstvima sede naši članovi Predsedništva", rekao je Stefanović i istakao da SNS ne traži od partnera "da zamene svoje kadrove kadrovima koje mi predlažemo".

Stefanović je rekao i da se često tema rekonstrukcije prebacuje na lični nivo. "Za nas to nije važno, mnogo nam je važnije da ministarstvo funkcioniše bolje. Nebitno je ime. Rezultati su jedino što je važno", rekao je Stefanović.

Srpska napredna stranka nije razgovarala o tome šta bi se dogodilo kada URS ne bi više bio u Vladi.

"Očekujem da ovaj vikend bude ključan. Nadam se da će odgovornost biti prisutna kod svih", istakao je Stefanović i dodao da će odluka o rekonstrukciji biti završena 27. jula, ali da će nekoliko dana biti potrebno da parlament o tome raspravi.

Kurir, RTS

Pogledajte još