Atletiko Mineiro osvojio Kup Libertadores

Olimpija je u prvoj utakmici pobedila sa 2:0, ali je Atletiko Mineiro u revanšu uspeo da pobedi istim rezultatom golovima Žoa u 47. minutu i Leonarda Silve u 87. minutu. Posle produžetaka nije bilo golova, pa je pobednik odlučen izvođenjem penala.

Golman Atletika Viktor odbranio je prvi penal Erminiju Mirandi, a nakon toga igrači su bili precizni. Golove za Atletiko postigli su Aleksandro, Giljerme, Žo i Leonardo Silva, a za Olimpiju Huan Fereira, Salustijano Kandija i Lorenco Aranda.

U petoj seriji fudbaler Olimpije Matijas Himenes pogodio je stativu, pa je Atletiko osvojio prvi Kup Libertadores u klupskoj istoriji. Sa druge strane, Olimpija je pokušavala da osvoji četvrti trofej, prvi od 2002. godine.

Utakmicu na Mineirao stadionu u Belo Horizonteu gledalo je 60.000 ljudi.

"Osećaj je još bolji kada osvojite trofej na ovakav način. Morali smo mnogo toga da prođemo kako bismo stigli do finala i trofeja", rekao je golman Atletika Viktor.

Fudbaler Atletika Ronaldinjo tako je osvojio još jedan važan trofej u karijeri, posle Lige šampiona i Svetskog prvenstva 2002. godine. Takođe, dva puta je proglašen za najboljeg igrača sveta, a osvojio je i Kup Amerike i Kup konfederacija.

"Zbog ovoga sam se vratio u Brazil. Do skoro su ljudi pričali da sam završio karijeru, ali pokazao sam da to nije slučaj", rekao je Ronaldinjo.

Beta

Pogledajte još