Bosanski sudija Emir Alečković pod istragom zbog pedofilije

Nakon teških optužbi da je ucenjivao mlade polaznike talent i mentor programa Udruženja fudbalskih sudija i instruktora Kantona Sarajevo, zbog čega je suspendovan i protiv njega se vodi disciplinski postupak, danas se oglasio i Emir Alečković. FS BiC pokrenuo postupak protiv renomiranog sudije.

Jedan od najboljih fudbalskih sudija sa znakom FIFA iz Bosne i Hercegovine u razgovoru za "Nezavisne novine" odbacio je povezanost sa bludnim radnjama i tvrdi da je sve nesporazum i da je izvučeno iz konteksta.

"U postupku koji sledi pred organima fudbalskog saveza BiH dokazaću da je jednostavno sve to nesporazum i da je to samo izvučeno iz jednog konteksta priče sa tim mladim sudijama. Gde sam god gostovao, gde sam god bio uviek sam te mlade sudije Kantona Sarajevo isticao da su oni naš ponos, uvijek sam se trudio da im prenesem sve ono što sam naučio i što donosim iz inostranstva. Proces koji sledi pokazaće i dokazati da je to samo deo jednog nesporazuma i to je to", rekao je između ostalog Alečković.

Na pitanje da li je mladim sudijama slao poruke neprimerenog sadržaja za koje ga optužuje otac jednog od dečaka, Alečković nije mogao konkretno odgovoriti.

"To ćemo da dokažemo tamo gde treba. Nemojte me to pitati, jer ne bih ništa da govori dok proces nije još ni krenuo. Još nisam dao bilo kakvu izjavu ni organima Saveza, pa bi bilo bez veze da to sada komentarišem sa vama. Jednostavno ne mogu da dajem previše informacija",
istakao je Alečković, koji je pak na pitanje ima li istine u onome što govori otac dečaka bio kategoričan: "Ne, ne i ne!"

Međutim, neće se sve pavršiti samo na optužbama već će ceo slučaj biti procesuiran. Naime, u Sarajevu je nakon hitnog sastanaka tužilaca Fudbalskog saveza BiH donesena odluka o pokretanju istrage protiv Alečkovića.

"Jednoglasno smo donieli odluku o sprovođenju istrage u predmetu po prijavi protiv sudije Emira Alečkovića. To je sve što vam mogu reći sada. Sve više od toga u ovom trenutku bilo bi neozbiljno govoriti"
, rekao je Damir Raguz, tužilac FS BiH.

Alečković je sudio završnicu Evropskog prvenstva za igrače do 19 godina koje se održava u Litvaniji, a kako se nezvanično saznaje, skinut je sa liste sudija i vraćen u BiH.

Izvor: rts

Pogledajte još