Rekonstrukcija Vlade: Svi se drže svojih stavova

Iz zgrade Vlade Srbije je oko 17,30 izašao je lider URS-a i ministar finansija i privrede Mlađan Dinkić. Kako prenosi B92, na sastanku su svi lideri koalicije ostali pri svojim stavovima.

Prvi potpredsednik Vlade Srbije i lider SNS Aleksandar Vučić je za temeljnu rekonstrukciju Vlade.

Premijer Srbije i lider SPS Ivica Dačić će o svemu doneti odluku na sutrašnjoj sednici Predsedništva njegove stranke, dok je ministar finansija i privrede i lider URS Mlađan Dinkić, kako saznajemo, ostao protiv podele njegovog resora.

Rekonstrukcija Vlade Srbije bi, kako je ranije najavljeno, trebalo da bude završena do kraja jula.

Najjača stranka u koaliciji - Srpska napredna stranka za sutra je sazvala sednicu svog Glavnog odbora o rekonstrukciji vlade, a po nezvaničnim informacijama, sednicu Predsedništva održaće Socijalistička partija Srbije.

URS: Predsedništvo tokom vikenda

Današnji sastanak lidera vladajuće koalicije na temu rekonstrukcije vlade protekao je u veoma korektnom i konstruktivnom tonu, saopštio je URS, koji je najavio i sednicu Predsedništva stranke tokom vikenda.

Sva tri koaliciona partnera su izrazila spremnost da daju svoj lični doprinos kako bi vlada radila još bolje i još efikasnije, navedeno je u saopštenju.

Kako se dodaje, lider URS Mlađan Dinkić saglasio se da vlada u narednom periodu mora još više da funkcioniše kao jedinstven tim i da zajednički i složno rešava brojne probleme sa kojima se građani Srbije suočavaju.

URS će ovog vikenda održati sednicu Predsedništva na kojoj će predsednik strnake informisati najviše rukovodstvo o razgovorima i dogovoru sa koalicionim partnerima.

Izvor: novimagazin

Pogledajte još