Zašto je važno da vodimo ljubav svaki dan?

Za seks često kažu i da je prirodna šminka. Ako svakog dana imaš seksualni odnos u trajanju od bar 15 minuta, tvoji obrazi će dobiti lep, prirodan sjaj, usne nežnu pink boju, a koža će ti sijati kao nikada ranije, tvrde stručnjaci.

Razlog tome je veći protok krvi koji koži obezbeđuje sve neophodne sastojke. Osim toga, redovni seks će i "odložiti" starenje. Ovo je verovatno bolji način za ulepšavanje od provođenja sati u kozmetičkom salonu?

Redovan seks pomoći će ti i da se osećaš prijatno u svojoj koži, ali i da imaš više samopouzdanja. Naravno, na taj način ćeš se i zbližiti sa svojim partnerom.

Bolje ćeš spavati! Studije pokazuju da se tokom seksualnog odnosa oslobađa oksitocin, koji poboljšava kvalitet sna. A dobar san održavaće i krvni pritisak u normali. Dakle, sledeći put kada shvatiš da ti "san ne dolazi na oči", pozovi partnera u pomoć. Osim toga, oksitocin koji se oslobaša prilikom ljubavnog čina, može da umanji fizički bol, bilo da je u pitanju glavobolja ili PMS.

Tokom fizičke aktivnosti u krevetu, uz znoj se oslobađaju i neka prirodna ulja, koja će hidrirati tvoju kožu. Ovi "sastojci" koji se mogu naći i u maslinovom ulju, pomoći će ti da hidriraš kožu, a da ne moraš da provodiš vreme mažući se kojekakvim preparatima.

Takođe, usklađeno disanje sa partnerovim tokom petnaestominutnog seksa, pomoći će vam da se oslobodte stresa koji se nakupio tokom dana.

Osim što ćeš izgledati lepše, mlađe i samouverenije, seks će poboljšati i tvoj imuni sistem. Ova zabavna fizička aktivnost štiti i srce do raznih oboljenja, umanjuje rizik od kancera i depresije. Dakle, svakodnevni seks obezbediće ti da se osećaš zdravije i lepše.

Izvor: b92

Pogledajte još