Čuvar morala poštenih ljudi: Tukao par zbog poljupca u tramvaju

Dakle, juče oko 8.20 sati idemo na posao cura i ja. Dok smo se vozili sedmicom, naslonila se na mene i poljubila me, lagano u usne. Neki tip (oko 60-ak godina) koji je sedeo par sedišta dalje, krene vikati: 'Sram vas bilo, to se ne radi u javnosti, niste čitali bonton.' Na to sam mu ja odgovorio: 'Gospodine, ako vam smeta, ne morate nas gledati.' No 30 sekundi kasnije devojka, zaboravivši na tipa, opet me poljubi na isti način. Još se nije ni udaljila od mene, tip je šakom pogodio ravno u slepoočnicu i još jednom posred glave, na što sam ja uleteo prema njemu i dobio udarac u nos i ispod levog oka“, priča sagovornik.

Na njihovu sreću, u pomoć su im, kaže, priskočili ostali putnici u tramvaju i nasilnika odvukli od njih i odmah pozvali policiju. Nakon gotovo filmske potere, policajci su ga uhvatili.

Policajcima su dali svoj iskaz i otišli prvo na hitnu, a onda u bolnicu da im doktori utvrde povrede.

Devojka je krvarila iz nosa i povratila, pa su je odvezli sanitetom u Dubravu, a njenog partnera na Rebro. Napadač je za to vrijeme obrađen u policijskoj postaji na Krugama.

Čim su ga policajci suočili s iskazima, sve im je priznao, pa su ga odmah priveli sudiji, gde je izjavio da je on samo branio moralne vrednosti poštenih Hrvata. Onda ga je sudija pitala šta bi napravio da je video da su se dvojica muškarca poljubila? Izbo ih nožem?“, otkrio je sagovornik.

Za rad svojih šaka u odbrani moralnih vrednosti u Hrvata ovaj je 60-godišnjak kažnjen uslovnom kaznom od godinu dana (ili šest meseci zatvora) i novčanom kaznom od 5.700 kuna plus sudski troškovi.

Izvor: Tportal

Pogledajte još