Cilj novog rukovodstva Vojvodine borba za najviši plasman

NOVI SAD, 8. juna 2009. (Beta) - Cilj novog rukovodstva fudbalskog kluba Vojvodina u narednoj sezoni biće borba za najviši plasman, ali bez imperativa osvajanje titule, saopštilo je u ponedeljak rukovodstvo kluba. 

Novi šef stručnog štaba Vojvodine Dragoslav Stepanović rekao je da klub ima izuzetan potencijal, o čemu govori činjenica da u klupskom pogonu ima 25 reprezentativaca Srbije u svim kategorijama.

"Vojvodina ima izuzetan stručni štab i mislim da će njihova procena biti odlučujuća u formiranju tima za narednu sezonu", rekao je Stepanović na konferenciji za novinare.

On je dodao da mu je ambicija da sa Vojvodinom osvoji bar jednu titulu, čime bi bio izuzetno zadovoljan.

"Kada sam razgovarao sa (predsednikom kluba) Batom (Ratkom) Butorovićem iznenadio sam se jer je napravio četvorogodišnji plan, što znači da ima ideju i da želi da postigne određeni cilj. I ja želim da dođem do nekog cilja, ali nemojte mi zameriti što još nisam najbolje upoznat sa situacijom u klubu", rekao je Stepanović.

Prema njegovim rečima, pored angažovanja mladih igrača, najveća želja mu je da na utakmice Vojvodine u Novom Sadu na stadion ne dolaze navijači samo kada igraju Crvena Zvezda i Partizan ili ako klub igra protiv poznatije ekipe u Ligi Evrope, već da dolaze na utakmice i zbog Vojvodine.

"Navijači su tu, oni nisu nigde pobegli. Oni čekaju da budu isprovocirani da ponovo dođu na stadion i vide Vojvodinu, a kada odlaze sa stadiona da pričaju šta su doživeli i videli", rekao je Stepanović.

Novi sportski direktor kluba Miodrag Pantelić rekao je da će njegova uloga biti da novom stručnom štabu obezbedi što bolji rad i uslove za postizanje klupskih ciljeva.

Kada je reč o odlasku pojedinih igrača i pojačanja za narednu sezonu Pantelić je rekao da do sada o tome u klubu nije razgovarano, jer je danas tek prvi radni dan novog rukovodstva.

"Nama ove godine nije imperativ titula, što će nam svakako olakšati rad u narednom periodu. Ciljevi Vojvodine će biti borba za najviši plasman, kao i plasman u završnicu Kupa Srbije", rekao je Pantelić.

Početak priprema fudbalera Vojvodine zakazan je za 17. jun.

Pogledajte još