Koncert "Toto"

''Uvek sam u bendu bio muzičar koji prati zvezdu. Ovde je sam bend zvezda'', izjavio je Greg Filingejns (Phillinganes), klavijaturista grupe "Toto", na konferenciji za novinare povodom koncerta u Beogradu. I zaista, fascinantno je bilo slušati svirku grupe u kojoj svaki član ima tako zavidnu biografiju i u kojoj bi svako mogao da bude zvezda. Kada su zajedno na bini ti "momci" čine skladnu i uigranu ekipu u kojoj su svi jednako važni. Članovi grupe "Toto" mogu da se pohvale dugačkom listom izvođača sa svetske muzičke scene s kojima su u karijeri sarađivali, a spadaju i u najplaćenije studijske muzičare na svetu. Njihovi koncerti su nagrada za muzičke sladokusce i dobar primer kako jedan bend treba da zvuči uživo.
Počeli su pesmama s najnovijeg albuma ''Falling In Between'', a zatim su, kako su i obećali, veći deo koncerta svirali stare dobre hitove koje publika najbolje poznaje i najviše voli. ''Hold The Line'' i nezaobilazna ''Rosanna'' u koju nas je dugačkim solom uveo najnoviji član ovog legendarnog sastava, klavijaturista Greg Filingejns. Nešto kasnije ''Kingdom of desire'' i solo na gitari Stiva Lukatera (Steve Lukather) koji je čak i gitariste u publici ostavio bez reči. Zatim su na red došli bubnjari... sjajni Sajmon Filips (Simon Phillips) imao je odličnu solažu. Publika je velikim aplauzom pozdravila i simpatičnog basistu Majka Porkaroa (Mike Porcaro), drugog gitaristu Tonija Spinera (Tony Spinner) i najstarijeg člana grupe, odličnog pevača, Bobija Kimbala (Bobby Kimball). Svi su imali priliku da se dokažu – i uspeli su! Opravdali su epitet jednog od najboljih koncertnih pop-rock bendova u svetu. 
''Da vidim koliko je muzičara u publici! Svaka greška bila je namerna", našalio se Lukater kada je video koliko je ruku bilo podignuto. Ali, skoro da niko nije imao zamerke, čuli su se čak komentari da je ovo jedna od njihovih najboljih svirki.
Nakon bisa ''Africa'', zagrljeni,  poklonili su se beogradskoj publici i obećali da ćemo se ponovo videti.
Izgledali su zadovoljni onim što su doživeli u Beogradu. Naš grad je sigurno zadovoljan jer je, napokon, doživeo grupu "Toto"! 

Pogledajte još