Odobreno izručenje Luke Bojovića

Dopis koji je stigao ima 60 stranica na španskom jeziku i kada budu prevedene biće poznato šta se sve u njemu navodi, kažu u Ministarstvu pravde.

Odluka je doneta da bi se Bojoviću u Srbiji sudilo za tri ubistva i da bi bio upućen na izdržavanje kazne od 1,3 godine zbog nelegalnog posedovanja oružja i osam meseci zatvora zbog falsifikovanja službenih isprava, piše "Blic".

Bojovića, Vladimira Milisavljevića - Budalu, Sinišu Petrića i Vladimira Mijanovića španska policija uhapsila je u Valensiji februara 2012. Srbija jedino nije tražila izručenje Mijanovića.

Za Vladimira Milisavljevića je ranije iz Španije stigao dopis da se odobrava njegovo izručenje, ali kada se oknčaju postupci koji su u toj zemlji pokrenuti protiv njega.

Bojović i njegova grupa i u Španiji su osumnjičeni za više krivičnih dela, između ostalog i ubistvo Milana Jurišića - Jureta, takođe pripadnika zemunskog klana

Luka Bojović je napustio Srbiju juna 2010. godine, nedugo posle hapšenja Sretka Kalinića u Zagrebu i Miloša Simovića na srpsko-hrvatskoj granici.

Za njim je u septembru 2010. raspisana međunarodna poternica i podignuta optužnica zbog sumnje da je 2004. organizovao ubistvo Andrije Draškovića i Zorana Nedovića Šoka kada su nastradala dvojica njihovih telohranitelja. Bojovića je sa ovim ubistvima povezao Kalinić, koji je Srbiji izručen iz Hrvatske 25. avgusta 2010.

(Izvor: Blic)

Pogledajte još