SNS menja četiri ministra!

SNS stranka će takođe zatražiti izmenu Zakona o ministarstvima i to će takođe tražiti koalicionih partnera. Glavni odbor SNS se u Sava centru izjašnjava o predlozima za rekonstrukciju Vlade Srbije.

Nakon uvodnog dela u kom je svodio račune prvih godinu dana rada Vlade, lider naprednjaka je najavio da će "zatražiti žrtve" od članova stranke i njihovo poverenje i istakao da promene moraju biti sistemske, programske i kadrovske.

SPS: Novi ministar saobraćaja

Predsedništvo Socijalističke partije Srbije na današnjoj sednici jednoglasno je podržalo politički dogovor Aleksandra Vučića i Ivice Dačića o temeljnoj i sveobuhvatnoj rekonstrukciji Vlade i svih značajnih institucija u javnom sektoru.

Na sednici Predsedništva jednoglasno je prihvaćen predlog inženjera Milutina Mrkonjića da se izabere novi ministar saobraćaja, saopšteno je iz te stranke.

Zaključeno je takođe da je neophodno da URS, kao treći koalicioni partner donese odluku o personalnim promenama članova vlade, kao i da je potrebno razdvajanje ministarstva koje se bavi finansijama i ekonomskim razvojem.

(Izvor: Večernje novosti)

Kako je objavio B92, Vučić je zatim predložio smene na četiri ministarska mesta.

On je rekao da će procenu rada početi od sebe i da će "biti prvi rekonstruisan", jer smatra da ne može da obavlja oba svoja posla jednakim kvalitetom i posvećenošću.

"Mislio sam da sam mlađi i da ću stići, ali sam fizički umoran", rekao je Vučić i istakao da njegov pratilac nije imao ni pet slobodnih dana u poslednjih 365 dana.

Vučić je naveo i da će predložiti da GO prihvati ostavku koju mu je pre desetak dana podneo ministar poljoprivrede Goran Knežević, a predložio je promenu na mestima ministra kulture Bratislava Petkovića i ministarke sporta i omladine Alise Marić.

On je objasnio da je Knežević podneo ostavku zbog "afere aflatoskin", ali je istakao da je ta afera iskonstruisana i prljava i da nijedno dete nije otrovano.

O BAHATOSTI NEKIH MINISTARA...

Vučić je govorio i o "bahatosti i osionom ponašanju nekih ministara sa rotacijama", rekavši da traži od stranke da "danas prekine sa onima koji su se osilili na vlasti".

Izbore je naveo kao nepotreban luksuz i nešto što bi predstavljalo nepotrebnu pauzu u radu.

On je poslao i nekoliko poruka "onima koji imaju više vlasti, ali manje autoriteta", rekavši da neće odustati od toga da prvi dolazi na posao, poslednji odlazi, da neće pristati da naprednjaci budu prosečni i odbacio prebacivanja da "u Srbiji tobož SNS uspostavlja autoritarnu vlast".

"Nema gospodina nedodirljivog i gospođe nedodirljive. Menjamo jer podstičemo odgovornost", rekao je Vučić.

"PET POBEDA U PRVIH GODINU DANA"

Lider naprednjaka je istakao da je pre formiranja vlade imao jasan plan, da je želeo opšte reforme u Srbiji, ekonomski rast i rešavanje nasleđenih pitanja, kao što su Kosovo, ulazak u EU i korupcija koja je podignuta na državni nivo, dodajući da je za godinu dana ostvareno pet pobeda.

"Naša prva pobeda je što zemljom više ne upravljaju otuđeni finansijski centri moći i tajkuni, već država i ljudi izabrani na izborima. Imali smo hrabrosti da se suočimo sa moćnim finansijskim figurama. Druga pobeda je uspeh u borbi protiv korupcije. Treća pobeda je početak pregovora o članstvu u EU", rekao je Vučić na početku svog izlaganja, uz poruku Miroslavu Miškoviću i njegovim "političkim i medijskim slugama" da nikada neće pobediti jer su protiv njih pravda, moral i narod.

On je naveo i da EU nije idealna zajednica, ali da je to trenutno najbolje udruženje država na svetu i nama je tamo mesto.

Istakavši da su građani dali poverenje SNS-u da sprovede "mučan posao", on je dodao da su četvrta i peta pobeda promena odnosa većine zemalja prema Srbiji i uspostavljanje pristojne Srbije.

"Za to su zaslužni i Koštunica i Tadić, da nema obračuna sa političkim protivnicima", rekao je Vučić.

(Izvor: B92)

Pogledajte još