Đurić ne želi da otkrije imena novih igrača u Partizanu

BEOGRAD, 8. juna 2009. (Beta) - Predsednik fudbalskog kluba Partizan Dragan Đurić nije želeo da otkrije koji igrači će u predstojećem prelaznom roku pojačati tim srpskog šampiona jer bi, kako je rekao, to bilo nekorektno prema igračima.

"Napravili smo plan pre tri meseca za pojačanja i sve će biti poznato 15. juna kada se budu potpisivali ugovori. Znam šta vas muči, ali bilo bi neozbiljno i nekorektno prema igračima da o tome pričamo dok ne potpišu ugovore", rekao je Đurić na konferenciji za novinare posle sednice Upravnog odbora.

On je rekao i da ne zna da li će dosadašnji fudbaler Crvene zvezde Brazilac Kleo potpisati za Partizan i dodao da će u klub doći tri nova igrača.

"Planirali smo da dovedemo tri nova igrača, ali ako se pojavi neki novi Kleo možda ga dovedemo. Svi imaju šansu do 15. juna i upravo zbog toga ne možemo sada da objavimo imena", rekao je on.

Takođe, on je dodao da još ne zna koji fudbaleri će napustiti Humsku, kao i da je stiglo nekoliko ponuda za Ivana Obradovića, ali da će on otići samo ako zainteresovani klubovi pošalju dobru finansijsku ponudu.

Klub je napustio Brazilac Žuka i prešao u Deportivo, a vode se pregovori oko odlazaka Milivoja Ćirkovića i Milovana Sikimića.

Predsednik srpskog šampiona rekao je da je sportski direktor Ivan Tomić dobio ovlašćenje da se prilikom dovođenja igrača ne obazire na novac, ali da ne očekuje da će premašiti budžet.

"Ivan je dobio ovlašćenje da dovede igrače koji nam nedostaju i da ne gleda na cifre. Otvoren je budžet i mislim da neće premašiti plan", rekao je on.

Đurić je istakao da bi želeo da Partizan u kvalifikacijama za Ligu šampiona dobije atraktivnog protivnika i dodao da čelnici "crno-belih" pokušavaju da organizuju prijateljsku utakmicu sa jednim većim evropskim klubom u Beogradu.

"Lično bih želeo da dobijemo atraktivnijeg protivnika, jer se u suprotivnom plašim motivacije igrača. Ne možemo da biramo. Mislim da nam je u kvalifikacionom ciklusu prva utakmica najvažnija", rekao je Đurć.

Pogledajte još