248.504 MESEČNO: Ovo je najplaćeniji penzioner u Vladi Srbije

Sa ukupnim primanjima po nekoliko osnova, on mesečno zaradi 248.504 dinara, više i od najpoznatijeg vladinog penzionera potpredsednika Jovana Krkobabića, koji mesečno zaradi 173.000 dinara.

Nikolić kao državni sekretar mesečno zaradi 108.218 dinara, istovremeno prima i penziju od 73.894 dinara, a kao član UO Pravosudne akademije zarađuje 28.392 dinara. Nikolić prima i naknadu za odvojeni život, čiji iznos nije prijavio, ali pošto ta naknada iznosi 75 odsto prosečne mesečne zarade u privredi, znači da Nikolić po tom osnovu zaradi još oko 40.000 dinara.

Sve to stoji u imovinskom izveštaju koji je Nikolić predao Agenciji za borbu protiv korupcije 26. marta ove godine. On prima i platu i penziju po istom osnovu kao i potpredsednik Krkobabić. Na osnovu Zakona o radu i Zakona o penzijsko-invalidskom osiguranju koji propisuju da sva lica koje je postavila Vlada, a koja su ostvarila prava na penziju ostvaruju oba primanja.

U Ministarstvu pravde objašnjavaju da je Nikolić član UO Pravosudne akademije po funkciji na kojoj se nalazi i da bi i svaki drugi državni sekretar bio na njegovom mestu. Oni takođe dodaju da državni sekretari kao osobe koje postavlja Vlada imaju pravo da koriste službeni stan, što Nikolić i koristi pošto dolazi iz Niša, a to što prima i naknadu za odvojen život objašnjavaju mesečnim troškovima za stan.

Nikolić takođe o državnom trošku često vikendom putuje u Niš, gde mu živi porodica, prelazeći tako čak 880 kilometara službenim vozilom.

Nikolićeve zarade

108.218 dinara zarađuje u Ministarstvu pravde

28.392 dinara zarađuje kao član UO Pravosudne akademije

73.894 dinara prima penziju

38.000 dinara uzima za naknadu za odvojen život od porodice.

Izvor: Kurir

Pogledajte još