NASLEDNICA ODRŽALA LEKCIJU: Goca Karić objasnila šta su to "heroji na magarcu"!

"Bez njih svet bi stvarno bio jedno dosadno mesto. Ne zna se u kojoj su situaciji ili ulozi slađi. Kada su ubeđeni da osvajaju i obaraju sa nogu (ne)srećnicu koja ih posmatra dok izigravaju pobednike, srcelomce bez konkurencije ili kada se kaju, moljakaju, kleče trudeći se da ponor u koji su se strmoglavili ipak prekriju mrvicom dostojanstva i šmekerizma.

PROČITAJTE TEKST U INTEGRALNOJ VERZIJI

Pametne žene znaju da je lav najranjiviji kada shvati da je trijumf u koji je verovao, ah, samo pusta zabluda i za čas ponovo postaje ono što zaista jeste – mače, malo mače, mače koje vas pogledom moli da ga pomazite po glavi i šašoljite po stomaku. Nagrada za lepo ponašanje. A onda nazad u korpu! Eh, moji muškarci! Kako se to dogodilo da odjednom listom postanete tek… pa ne znam – muškarčići!

Iskreno razmišljajući, nemoguće je da su vam svima lupali čvrge u predškloskom a u pubertetu terali u ćošak da ne smetate. Sve više ličite na žene koje svako malo trče u knjižaru ne bi li kupile neki instant priručnik za brzo samoosvešćenje tipa „Kako da od krpe postanem kučka“ ili „Zameni varjaču lepezom u 10 koraka“. Sabijate se u čopor kao ugrožena vrsta, delite jedni drugima savete, učite napamet virtuelne vodiče za buduće zavodnike koje pabirčite po društvenim mrežama. I sve to samo zarad bolje slike o sebi. Pa ne ide to tako. Foka je foka ma koliko želela da postane orka kit ubica.

Za razliku od poslušnog glumca, pravi muškarac je mnogo veći izazov i mnogo veće zadovoljstvo. Znam da se pitate ko je taj prisećajući se šta vas je o tome kako biti muškarčina učio deda, šta stariji brat, ujak, otac, drug plejboj. Da vas oslobodim napetosti, nije neka zagonetka. To je onaj koji nema nikakvu dilemu oko toga ko je ustvari. Živi u miru sa sobom, u blagoslovenom zagralju sigurnosti u sebe. On ne živi za sliku oo sebi a na škole za zavodnike gleda sa prezirom kao na zabavu za klince koji se još uvek nisu oslobodili mokrenja u krevetu.

Rekla sam već da se žene sa neverovatnom lakoćom mogu poigravati sa pomenutim herojima na magarcu. Ja sam uvek, puštajući nekoga u svoje okruženje, umesto foliranja nudila poverenje. To je sastavni deo moje vere u ljude kojoj sam, na sreću, na vreme naučena. Velikodušne osobe nikada ne mogu da potroše sopstveni rezervoar šansi koje pružaju drugima. Niti da se za sva vremena razočaraju. Ali, ono što je prokockano, prokockano je. U redu je ponekad prosuti bisere i pred svinje. Kada se vrate pomijama shvatajući da ništa drugo ne prija njihovom stomaku, ostaje vam samo da se našalite na njihov račun. I da im mahnete!" - objasnila je Goca Karić u svom novom blogu.

Pogledajte još