Vučić: Tačijev trik ne prolazi ni u Bloku 45

"Na mala vrata su pokušali trik koji ne znam gde može da prođe. Ja sam odrastao u Bloku 45, tamo to ne može da prođe," rekao je Vučić govoreći o tome kako je Priština pokušala da izmeni deo sporazuma o sudovima na severu Kosova.

Prema njegovim rečima, vlasti Kosova su pokušale da izdejstvuju da severna Kosovska Mitrovica dobije osnovni sud koji će imati svoje grane u četiri severne kosovske opštine i tri opštine južno od Ibra i dodao da je ideja bila da se promeni etnička struktura u srpskim opštinama.

"Suština je u tome da bi u severnoj Mitrovici u tom slučaju bilo zaposleno 85 odsto Albanaca i na takav način bi oni menjali etničku strukturu. Ne znam kako misle time da se bave, bio sam šokiran što su to pokušali,"
kazao je Vučić.

On je rekao da će trafostanica Valoča biti ključno pitanje u toku tehničkih pregovora u Briselu u oblasti energetike, pošto preuzimanjem te trafostanice Priština zapravo želi da preuzme ceo elektroenergetski sistem na severu Kosova, „jer sve što ide iz Gazivode i centralne Srbije ide preko trafostanice Valoča“, objasnio je on.

Pogledajte još