Čelnici vlade danas popodne o rekonstrukciji

Lideri vladajuće koalicije Aleksandar Vučić, Ivica Dačić i Mlađan Dinkić danas će u 17 sati u Vladi Srbije održati sastanak posvećen rekonstrukciji vlade. Premijer Ivica Dačić izjavio je da na subotnjem sastanku nije postignut nikakav konačan dogovor između SNS-a, SPS-a i URS-a o rekonstrukciji Vlade Srbije i za danas najavio novi sastanak koalicionih partnera.

"Odluka URS-a biće razmotrena na sastanku Aleksandra Vučića, Mlađana Dinkića i mene, koji sam zakazao za danas u 17 sati u Vladi Srbije"
, rekao je Dačić.

Dačić je kazao da kao predsednik Vlade Srbije još jednom podseća da temeljna i ozbiljna rekonstrukcija ne podrazumeva samo personalne promene, već i promene u pristupu ciljevima i načinu vođenja finansija i ekonomije.

"Smatram da to predstavlja ključni uslov za dalje uspešno funkcionisanje Vlade Srbije"
, poručio je premijer.

Potpredsednik Srpske napredne stranke Nebojša Stefanović izrazio je nadu da će na današnjem sastanku lidera vladajuće koalicije - Vučića, Dačića i Dinkića, biti rešeno pitanje rekonstrukcije vlade. Na pitanje da li je izvesno da će Ujedinjeni regioni Srbije biti u vladi, Stefanović je novinarima rekao da će to pokazati današnji sastanak.


"Nadam se da će na tom sastanku biti rešeno to pitanje. Posao koji je bio pred Srpskom naprednom strankom mi smo i uradili"
, rekao je Stefanović.

Ujedinjeni regioni Srbije doneli su juče odluku da ostanu deo Vlade Srbije i prihvatili podelu Ministarstva finansija i privrede, s tim da će lider URS Mlađan Dinkić zadržati resor finansija, a privreda pripasti Srpskoj naprednoj stranci. URS je spreman na personalne promene svojih ministara, navedeno je u saopštenju posle sednice Predsedništva, uz podsećanje da su sva tri ministra - i Dinkić i potpredsednica vlade Suzana Grubješić i ministarka za regionalni razvoj Verica Kalanović - stavili stranci madate na raspolaganje.

"Ujedinjeni regioni Srbije su u okviru temeljne rekonstrukcije Vlade spremni i na personalne promene svojih ministara, kao i državnih sekretara i svih ostalih funkcionera. Predsedništvo me je ovlastilo da o konkretnim rešenjima razgovaram sa koalicionim partnerima u Vladi, koja će svakako zavisiti od strukture nove Vlade i nadležnosti koje će ona imati", naveo je Dinkić u saopštenju posle sednice šireg Predsedništva stranke.

Pogledajte još