Šesti internacionalni pančevački karneval

Pančevo će 19. juna 2009. otvoriti vrata grada za najznačajniju međunarodnu karnevalsku manifestaciju u Srbiji

Otvaranje karnevalskih svečanosti u Pančevu počinje tradicionalnom predajom ključeva grada gradonačelnika Pančeva, maestru karnevala, što simbolično označava da gradom tih dana vladaju karnevalisti. 

Kulminacija događaja je VELIKA MEĐUNARODNA KARNEVALSKA POVORKA, 20. juna 2009. kroz centar Pančeva, koja počinje od 20 časova. 

Pančevački karneval prati oko 100.000 posetilaca i sa oko 3.000 učesnika iz zemlje i inostranstva, u kojoj učestvuju mažoretkinje, bras orkestri i karnevalske grupe iz preko 10 zemalja (Srbije, Crne Gore, Hrvatske, Slovenije, Makedonije, Italije, Rumunije, Mađarske, Brazila....) 

Ovo je najprestižniji karnevalski događaj u Srbiji, sa pratećim karnevalskim programom: koncerti, dečji karnevalski program, karnevalski DJ party, samba plesačice, veliki karnevalski vatromet i maskirana zabava na ulicama grada do jutarnjih časova.

Međunarodni karneval u Pančevu biće emitovan u direktnom TV i Internet prenosu: www.karnevalpancevo.com INTERNACIONALNI PANČEVAČKI KARNEVAL, čiji je organizator asocijacija Prijatelji Pančeva – Pančevački karneval, pod pokroviteljstvom je Narodne kancelarije predsednika Republike Srbije, Privredne komore Srbije i Grada Pančeva.Član je Federacije evropskih karnevalskih gradova (FECC) od 2004. godine, čije su članice oko 50 država i 500 gradova iz celog sveta. 

Pančevo je sedište FECC-a za Srbiju, nalazi se na turističkoj karti Evrope kao prvi grad iz naše zemlje u kojem se organizuje međunarodni karneval i koji je uveo Srbiju u međunarodna karnevalska zbivanja. 

Od 2005. godine, Pančevo je i zvanično EVROPSKI KARNEVALSKI GRAD. Ova međunarodna manifestacija od izuzetnog značaja, kojoj prisustvuje veliki broj posetilaca, učesnika i visokih zvaničnika iz zemlje i inostranstva, dobitnik je međunarodne plakete i priznanja za najbolju međunarodnu karnevalsku manifestaciju u Srbiji

(9. jun)

Pogledajte još