Dikić: Kriminal u MUP- u je zlo

"Na to me obavezuje uverenje da je kriminal u redovima MUP zlo sa kojim se mora beskompromisno obračunati, ali i činjenica da smo u prethodnom periodu jedinica kojom sam komandovao i ja u jednoj orkestriranoj kampanji bili izloženi najsramnijoj diskreditaciji", naveo je Dikić u pisanoj izjavi za medije.

Povodom najave Veljovića da će insistirati da se do kraja izvrši istraga o umešanosti Žandarmerije u kriminalne radnje, Dikić navodi da podržžava direktora policije Milorada Veljovića u istraživanju svih nepravilnosti u radu organa Ministarstva unutrašnjih poslova, čemu će i sam dati pun doprinos.

Dikić je naveo da je posle 23 godine časnog i profesionalnog rada u MUP, bez mrlje u karijeri, mesecima bio izložen "klasičnom medijskom linču", a jedinica kojom je komandovao bila je označena kao "grupa koja se odmetnula i radi po nekim svojim pravilima".

"Svi oni kojima je smetala moja odanost Srbiji, profesionalnost i nepokolebljiva rešenost da uvek i na svakom mestu zaštitim bezbednost svakog građanina Srbije, udružili su se da me diskredituju, a jedinicu koja je uvek i na svakom mestu pokazala da je spremna i sposobna da odgovori na svaki izazov, diskredituju i na kraju rasformiraju",
naveo je Dikić i dodao da "cilj koji su naumili da sprovedu u delo, nisu uspeli da ostvare".

On je poručio da će sa još većim žarom nastaviti da se bori protiv kriminala, najvećeg zla koje je Srbiju zadesilo u poslednjih 12 godina i izrazio uverenje "da se Žandarmerije i dalje plašiti svi oni kojima smeta jaka Srbija".

Veljović je u subotu izjavio da će insistirati da što pre dobije izveštaj unutrašnje kontrole o radu pripadnika Žandarmerije, jer želi da konačno završi priču o povezanosti policajaca i pripadnika Žandarmerije s kriminalom.

"Ako ga ima, on mora da se dokaže i sankcioniše, a ako ga nema - da se ta priča zatvori",
rekao je Veljović.

Dikić je pre desetak dana smenjen s funkicje komadanta Žandarmerije nakon dvostrukog ubistva za koje je osimnjičen jedan pripadnik te jedinice.


B92

Pogledajte još