Vandali uništili igralište koje je Novak Đoković obnovio za mentalno zaostalu decu

Direktorka škole Nataša Selić kaže da su, pošto je jedna ljuljaška, uništena već prvi dan po rekonstrukciji, prinuđeni da noću unose preostale ljuljaške.

U maju ove godine specijalna škola za mentalno zaostalu decu "Anton Skala" je od Fondacije Novak Đoković dobila novo igralište u čiju rekonstrukciju je najbolji teniser sveta uložio 5,5 miliona dinara.

Na do tada neuređenom zemljištu "nikle" su ljuljaške, penjalice i specijalni rekviziti, kao i košarkaško igralište. Novo igralište privuklo je i mlade iz ovog kraja koji nisu učenici škole.

Direktorka škole kaže da to ne bi bio nikakav problem da se ne ponašaju bahato.

"Noću preskaču ogradu i do sada su nam polomili jednu ljuljašku. Zbog tog incidenta prinuđeni smo da unosimo sprave unutra i da ih opet ujutru iznosimo", kaže direktorka.

Škola već ima problema sa finansijama, jer iz budžeta dobija skromnu svotu novca, a odnos prema novom parku im još dodatno otežava posao.

"Mi imamo samo jednog domara koji sve radi, nemamo para da platimo obezbeđenje i jedino što nam preostaje je da apelujemo na ljude da razumeju našu situaciju",
kaže direktorka Selić.

Mališanima koji pohađaju ovu školu igralište mnogo znači i napravljeno je u skladu sa njihovim potrebama.

Međutim, izgleda da lokalnu ekipu mladih to ne zanima: iza sebe svake noći ostavljaju prazne konzerve piva, opuške od cigareta, pišu grafite po klupama i uništavaju igralište...

Izvor: blic

Pogledajte još