Simulacija kvalifikacionih ispita

BEOGRAD, 09. jun 2009. (FoNet) - Od srede, 10. juna 2009. godine, na sajtu Ministarstva prosvete biće postavljen link pod nazivom „Simulacija kvalifikacionog ispita“ koji će voditi ka adresama „Comtrade“ za matematiku i BIGZ KTP za srpski jezik, na čijim sajtovima će se nalaziti simulacija kvalifikacionih ispita za upis u srednju školu 2009/2010.
godine.

U saopštenju Ministarstvo prosvete Srbije navodi da na ovaj način, učenici koji se spremaju za polaganje kvalifikacionih ispita za upis u srednju školu, mogu da provere svoje znanje putem testova koje mogu sami praviti, ili putem već sastavljenih testova iz oba predmeta po sistemu slučajno izabranog uzorka.

Simulacija obezbeđuje izbor od po 20 pitanja iz svakog predmeta, sa istovremenim pripisom broja bodova – krajnjeg rezultata simulacije kvalifikacionog ispita. Simulacija se radi u vremenu ograničenom na realno vreme trajanja testa.

Simulacija kvalifikacionih ispita pomaže učenicima da steknu uvid u to koliko dobro su se do sada spremili za polaganje i omogućava im da u preostale dve nedelje do početka ispita nauče ono što su eventualno propustili.

Kvalifikacioni ispit iz srpskog, odnosno maternjeg jezika, učenici će polagati u svojim osnovnim školama 22. juna, a iz matematike 23. juna, kaže se u saopštenju.

Pogledajte još