SAD: Držali devojčicu kao robinju na plantaži marihuane

Ona je držana zatvorena u metalnoj kutiji dugoj 1,2m i korišćena kao seksualna robinja.

Nakon federalne istrage koja je trajala 18 meseci, policija Los Anđelesa je, u saradnji sa šerifom okruga Lejk, uhapsila Rajana Baleta (30) i Patrika Permejna (25), koji su optuženi za ilegalno uzgajanje i rasturanje marihuane, posedovanje oružja, zadržavanje protiv sopstvene volje i seksualno zlostavljanje maloletnice i njeno iskorišćavanje u operacijama vezanim za drogu.

Istraga koja je počela kao razotkrivanje ilegalne farme marihuane, uzgajane u dve staklene bašte, zakomplikovala se kada je policija ustanovila da Baleto i Permejn po svoj prilici kod sebe, protiv njene volje, drže i maloletnicu koja se vodila kao nestala.

Pretres u Baletovoj kući i na njegovom imanju nije dao nikakve rezultate, ali narednog dana devojka se sa mobilnog telefona javila policiji i saopštila da je “dobro”, pri čemu se nalazila sa Baletom u Sakramentu.

Policija je krenula tragom poziva, i pronašla je maloletnicu u jednom hotelu u Sakramentu sa Permejnom, a u sobi su nađeni i kondomi, test na trudnoću i papirić sa tekstom koji joj je bio napisan da ga pročita prilikom poziva policiji.

Maloletnica je stavljena pod policijsku zaštitu, a nakon hapšenja Baleta i Permejna na imanju je pronađena metalna kutija sa otvorima, duga 1,2 metra, u kojoj je bilo tragova kose i koja je očigledno korišćena kao kavez za devojku.

Ona je policiji ispričala da je u njemu jednom prilikom provela tri dana, da su joj vodu davali crevom, kojim su je i prali podižući kavez, tako da nečistoća ističe kroz otvore.

Pored ”useva”, na imanju je pronađeno i dosta oružja, kao i rekviziti za vezivanje i sado-mazohistički seks.

Devojka je u istrazi uzgajanje marihuane nazivala “misijom”, i ispričala je da su joj Baleto i Permejn govorili da je u kavez zatvaraju kako bi “zaštitili misiju”, i da “žele da joj pomognu”, jer i ona njima može da pomogne, pošto je sa svojim malim prstićima vešta u radu sa pupoljcima marihuane.

"Neki u našem društvu veruju da marihuanu uzgajaju saosećajni ljudi, kojima je stalo samo do toga da obezbede lek koji će olakšati patnje bolesnima”
, stoji u saopštenju saveznog javnog tužioca Melinde Hag.

“Na nesreću, ovaj slučaj ilustruje ono sa čime se policija suočava na terenu: da marihuanu uzgajaju uglavnom nasilni, teško naoružani pojedinci, koji su motivisani samo profitom i zloupotrebljavaju žrtve iz ugroženih kategorija”, prenosi Blic.

Prema nalazima istrage, moguće je da je još žrtava doživelo sličnu sudbinu kao oslobođena maloletnica, a svi koji raspolažu bilo kakvim informacijama o tome pozvani su da se jave.

Izvor: b92

Pogledajte još