Sastanak lidera završen bez dogovora, sutra nastavak razgovora o rekonstrukciji

Sastanak se, kako "Blic" saznaje, prilično odužio, a u prostoriju gde se održava sastanak, oko 20 časova stiglo je i posluženje.

Predstavnicima medija i dalje nije saopšteno da li će biti zvaničnih izjava po završetku sastanka, a jedino su im se u dva navrata obratili predstavnici pres službe koji su, kako kažu, izašli samo da vide kako se osećaju novinari na vrućini.

Podsetimo, Ujedinjeni regioni Srbije doneli su odluku da ostanu deo Vlade Srbije i prihvatili podelu Ministarstva finansija i privrede, s tim da će lider URS Mlađan Dinkić zadržati resor finansija, a privreda pripasti Srpskoj naprednoj stranci, saopštio je URS.

Dinkić je danas rekao da je URS uradio sve što su koalicioni partneri od njih tražili, podržao je temeljnu rekonstrukciju vlade, ali je dodao "da mu je priče o tome više preko glave i da se treba okrenuti zapošljavanju Srbije".

Personalna rešenja u podeli Ministarstva finansija i privrede predložili su moji koalicioni partneri, a ja sam samo prihvatio“, rekao je Dinkić u Aleksincu.

Kako smo danas pisali, glavni kandidati za smenu su Mlađan Dinkić i Žarko Obradović.

Izvor: Blic

Pogledajte još