Osmajić podneo ostavku, Hajduk bi mogao da istupi iz lige

"Hajduk je u ogromnom problemu. Na naplatu je stigao dug od 2,5 miliona evra na ime neplaćenih investicija na stadionu još iz 1990. godine. Od mene se traži da platim taj dug, iako mu nisam doprineo. Jednostavno, ja nemam taj novac", rekao je Osmajić za današnje izdanje Sportskog žurnala.

On je rekao da je pokušao da reši problem od kako je pre dve godine došao u klub, ali da, ipak, nema rešenje.

"Žao mi je posle svega, dve godine sam posvetio Hajduku, ulagao lični novac, bez pomoći sponzora. Imao sam ideju da se stadion uknjiži kao imovina kluba, ali za to ne postoji zakonsko rešenje. Od mene se traži da platim dug za nešto što nije ni moje, ni kluba na čijem sam čelu", rekao je on.

"Želeo sam da napravim moderan klub, ali ovaj problem je, ipak, za mene nerešiv. Razumem poverioce. U pitanju je 26 ljudi, traže svoj novac i pošteno je da im se plati. Sa tim nemam nijedan problem, dobro znam kako je kad tražite vaše pare", dodao je Osmajić.

Osmajić je rekao da će danas biti održana Skupština kluba, koja će doneti odluku o budućnosti kluba.

"Grad bi trebalo da preuzme brigu o klubu, ali bojim se da opštinska kasa nije dovoljna da se namire potrebe superligaša. Situacija je više nego dramatična. Budućnost Hajduka je u rukama Skupštine. Mogao sam da ostanem do početka sezone, pa da odustanemo posle tri kola, ali to ne bi bilo pošteno", rekao je on.

Osmajić je dodao da će nastaviti da podržava omladinsku ekipu Hajduka.

Ako Hajduk istupi iz Super lige Srbije, automatski će pasti dva ranga niže, a svi njegovi igrači mogli bi da postanu slobodni.

Sportski žurnal navodi da bi upražnjeno mesto u Super ligi mogao da zauzme Voždovac. Sve odluke moraće da odobri Fudbalski savez Srbije.

Beta

Pogledajte još