Amerika: Oslobođeno 105 dece iz kandži pedofila, uhapšeno 150 makroa (VIDEO)

Pomoćnik direktora FBI-jeve jedinice za kriminalističke istrage Ronald Hosko rekao je da je većina maloletnika, koja ima od 13 do 16 godina, oslobođena tokom trodnevne operacije u 76 gradova.

Deca su iskorišćavana na raznim lokacijama, uključujući parkinge za kamione, motele i kazina, ali i na drušvenim mrežama i sajtovima za advertajzing. U nekim slučajevima, devojčice su podvođene i na velikim sportskim događajima poput "Superboula", finala američkog fudbala.

Hapšenje makroa

Prema Hoskovim rečima, meta su bila naročito ranjive grupe dece, koja su iskorišćavana duži vremenski period.

Pomoćnik direktora FBI Ronald Hosko na konferenciji za novinare

"Devojčice su zavodili komplimentima i ponudama, nuđeno im je da zarade novac. A onda bi bile zarobljene u krug nasilja, droge i zlostavljanja"
, kaže Hosko.

Operacija je obavljena u saradnji sa lokalnim, državnim i saveznim bezbednosnim snagama, te Nacionalnim centrom za nestalu i iskorišćavanu decu.

Operativac FBI-a sa žrtvom

Šef Centra Džon Rajan istakao je da je operacija pod nazivom "Širom zemlje" pokazuje obim svakodnevnog iskorišćavanja i prodaje američke dece, mnoge putem interneta.

Da bi razotkrili lanac prostitcije, agenti FBI su se prerušavali u "klijente" koji su se sa devojčicama sastajali u hotelskim sobama. Na taj način je identifikovan najveći broj dece-žrtava.

Pogledajte akciju hapšenja:


Blic, Agencije

Pogledajte još

Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti postavljena.