Oprez: Prodaje se lažni lek cijalis!

U saopštenju Ministarstva zdravlja se navodi da je to način kojim se vrši prodaja falsifikovanih, odnosno lažnih lekova i lekova čija kontrola kvaliteta nije obavljena.

Na osnovu prijave prodaje leka putem mejla na kojoj su radili inspektori Ministarstva unutrašnjih poslova, inspektori za lekove i medicinska sredstva obavili su uzorkovanje lekova, a Nacionalna kontrolna laboratorija Agencije za lekove i mediicnska sredstva Srbije (ALIMS) izvršila je vanrednu kontrolu kvaliteta koja je utvrdila da uzorci ne odgovaraju propisanim zahtevima za identifikaciju.

Lek za potenciju "cialis" 4x100 mg s oznakom proizvođača Icos, Lilly, Velika Britanija, serije 05668, s rokom trajanja do aprila 2015. godine je falsifikovan, odnosno lažni je lek koji se kao falsifikat pojavljivao na teritoriji Srbije 2009. i 2010. godine, o čemu je Ministarstvo zdravlja informisalo javnost.

Lek "cialis" tablete 10h100 mg i tablete 10x50 mg sa oznakom proizvođača Eli Lilly And Company LTD, bez broja serije i roka trajanja zaplenjen kod fizičkog lica koje je vršilo njegovu distribuciju takođe je falsifikovan.

I lek "cialis" tablete u metalnim kutijama s 10 tableta serije 20130110, roka trajanja 09.01.2016. godine bez oznake proizvođača je falsifikovan, odnosno radi se o lažnom leku, navodi se u saopštenju Ministarstva zdravlja.


Kurir

Pogledajte još