Laka železnica u Beogradu

BEOGRAD, 09. jun 2009. (FoNet) - Gradonačelnik Beograda, Dragan Đilas, izjavio je danas da glavni grad očekuje nastavak ulaganja u poboljšanje sistema javnog prevoza.

Đilas je, na skupu Međunarodnog udruženja za javni prevoz (UITP) u Beču, ocenio da je laka železnica projekat koji je u ovom trenutku mnogo bliži i izvesniji, saopštio je Beoinfo.

"Prema procenama najduži period je pet godina, a mi očekujemo da za 12 meseci jedan deo grada već počne da funkcioniše na ovaj način, za 2,5 godine drugi, a za tri do četiri godine da svi delovi grada gde postoji železnica budu pokriveni tim sistemom", rekao je Đilas.

Sa stručnjacima koji su danas bili ovde, rekao je on, koji su dolazili i u Beograd, možemo da napravimo pomak u saobraćaju, izgradimo dva mosta i rešimo veliki broj saobraćajnih problema.

Skupu u Beču, koji je organizovalo Međunarodno udruženje za javni prevoz (UITP) prisustvovali su i gradonačelnik Beča Mihael Hojpl, gradonačelnik Budimpešte Gabor Demski i prvi čovelj Ljubljane Zoran Janković.

Skupu je prisustvovao i zamenik gradonačelnika Sofije Aleksandar Cvetkov, gradonačelnik Solt Lejk Sitija Ralf Beker i Alen Flauš, predsednik Međunarodnog udruženja za javni prevoz, navodi se u saopštenju.

Pogledajte još