Knjaževac: Policija tokom racije tukla mladiće! (VIDEO)

Ovim povodom danas je održana i vanredna sednica Saveta za bezbednost opštine Knjaževac, s koje je poručeno da niko ne sme da krši ničija ljudska prava i da će učiniti sve kako bi se utvrdila prava istina o ovom incidentu.

U knjaževačkoj policiji kažu da do sada niko nije imao primedbe na policajce koji su sproveli akciju vanredne pojačane kontrole saobraćaja i lica, ali i da je oformljena posebna grupa koja će ispitati da li je bilo prekomerne upotrebe sile i prekoračenja ovlašćenja.

Aljoša Simić iz Knjaževca, koji se zatekao u društvu svojih prijatelja, koje su pripadnici policije kontrolisali, kaže, međutim, da su policajci upali u maskirnim uniformama i sa fantomkama na glavama, nešto posle ponoći, i započeli raciju. Njegovu priču potvrdili su i Slaviša Mladenović i Dragan Ristić.

Ipak, najgore je prošao američki državljanin S.S, koji nije želeo da govori pred kamerom, a kojeg je posle svadbe, kako tvrdi, istukao i priveo knjaževački saobraćajac, pošto je sa prijateljima pošao na piće i to sve, kako tvrdi, zbog nepropisno parkiranog automobila.

Povodom ovog incidenta, Savet za bezbednost opštine Knjaževac danas je održao hitnu sednicu kako bi se utvrdile sve okolnosti i puna istina o ovom incidentu. U policijskoj stanici u Knjaževcu su za B92 potvrdili da je u toku vikenda sprovedena vanredna akcija pojačane kontrole saobraćaja i lica u sklopu koje su izvedene i racije u više ugostiteljskih lokala, ali kao i da se do danas niko nije žalio ni na jednog pripadnika MUP koji je učestvovao u toj akciji.
Iz Saveta za bezbednost u Knjaževcu pozivaju sve građane koji smatraju da su im proteklog vikenda pripadnici MUP-a ugrozili ljudska prava da se od sutra jave zaštitniku građana u ovom gradu i iznesu svoj slučaj.

Izvor: Alo

Pogledajte još
Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti postavljena.