Osuđeni žandarmi zbog dilovanja droge

Apelacioni sud je potvrdio presudu Višeg suda kojom je Nešić osuđen na tri godine zatvora zbog krivičnog dela neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga, ali mu je ukinuo deo presude kojim je bio osuđen za napad na službeno lice u vršenju službene dužnosti i naložio da se u odnosu to delo suđenje ponovi.

Todoroviću je potvrđena kazna od četiri meseca i 22 dana zbog izvršenja krivičnog dela neovlašćeno držanje opojne droge, koju je kupio za ličnu upotrebu. Istom presudom izrečena mu je mera bezbednosti - oduzimanja predmeta i to 47 grama opojne droge amfetaminsulfata.

Kako je policija saopštila posle njihovog hapšenja u januaru prošle godine oni su uhapšeni prilikom primopredaje droge u Ulici Prvoboraca bb, u opštini Rakovica.

Todorović je, prema pravosnažnoj presudi, po prethodnom dogovoru kupio drogu od Nešića.

Pošto je izašao iz Nešićevog vozila Todorović je uhapšen, a Nešić se udaljio i potom vratio iz suprotnog smera pa je vozilom napao pilicijske službenike tako što je nakon zaustavljanja i izdate naredbe „Stoj policija", kao i pokazanih službenih legitimacija, naglo startovao vozilo i njime lako telesno povredio dva policjaca.

U Žandarmeriji su nakon hapšenja saopštili da će protiv ovih pripadnika biti pokrenut disciplinski postupak u skladu sa zakonom, kao i da će im, ukoliko se dokaže da su izvršili krivična dela za koja su osumnjičeni, biti prekinut radni odnos u MUP-u.

Beogradski mediji su tada pisali da je akcija sprovedena uz pomoć prikrivenog islednika (insajdera) ali se u sudskoj presudi ti navodi ne pominju.

B92

Pogledajte još