Beer fest - treći dan

Treća noć "Beer festa"  protekla je u dobrim svirkama i velikoj gužvi. Travnjak ispod Kalemegdanske tvrđave bio je poplavljen, ne pivom, već ljudima koji piju pivo. Totalni haos u saobraćaju vladao je još od zoološkog vrta, a reke ljudi su se slivale sa svih strana. Prestonica je i večeras mirisala na ječam. Već od 17 sati, kvalifikacijom u brzom ispijanju piva i gostima: Omarom iz Slovenije i grupom "Urban & 4" iz Hrvatske, žurka je mogla da počne. 
Velika gužva vladala je oko štanda "Nikšićkog" piva, gde ste za pet kupljenih čaša dobijali na poklon majicu i brkove, koje su delile brkate promoterke. Pravi hit na ovom punktu bilo je "pivo za poneti", i to u zanimljivo dizajniranim kartonskim pakovanjima od po pet komada. Prve komšije Nikšićana - "Weifert" - svojim pivopijama su za jedno kupljeno pivo davali pasoš "Ujedinjene države", s kojim ste imali ulaz u igraonicu u kojoj ste, uz malo sreće, mogli da osvojite vredne nagrade.
Pre ponoći na scenu je izašla grupa "Van Gogh" koja je svojim već prepoznatljivim hitovima s novog albuma "Kolo", potpuno zapalila već uzdrmanu i vidno raspoloženu masu. Posle "Električnog orgazma" i Luisa masa je polako krenula da se razilazi svojim kućama. U moru piva, primetili smo da su, ipak, najlepše bile dame, a izgleda da one podjednako vole i pivo i pivopije. 

Jelena Antonijević

Pogledajte još