Crvenoj zvezdi potrebna finansijska pomoć

BEOGRAD, 9. juna 2009. (Beta) - Trener rukometaša Crvene zvezde Igor Butulija izjavio je da je "crveno-belima" potrebna finansijska pomoć kako bi klub sledeće sezone mogao da se takmiči u Evropi i da bude konkurent u borbi za titulu šampiona Srbije.

"Mora da se probudi svest svih Zvezdaša. Ima nas 4,5 miliona, a možda i više. Svi oni koji imaju uticaj u državnim i privatnim firmama moraju da pomognu. Zvezda mora da se ujedini više nego ikad... Partizan je to uspeo prethodnih godina, zato su prošle sezone osvojili titulu u svim važnim sportovima", rekao je Butulija agenciji Beta.

"Imamo odličnu saradnju sa fudbalskim i košarkaškim klubom Crvena zvezda i želimo da se ujedinimo kako bi sledeće sezone mogli da budemo konkurenti Kolubari i Partizanu", dodao je on.

Ranije danas, na konferenciji za novinare, predsednik Upravnog odbora Crvene zvezde Boban Glavonjić podsetio je da je klub nedavno potpisao ugovor sa grčkom kompanijom Alumil, ali da je "crveno-belima" zbog dugova prethodne uprave potrebno još nekoliko sponzora.

"Neshvatiljivo je da jedna velika grčka kompanija prepozna veličinu kluba kao što je Zvezda, a da nema neke naše firme, ni državne, da pomogne. Zvezda nije privatni klub", kazao je Glavonjić.

On je upozorio da "crveno-beli" i Evropskoj rukometnoj federaciji (EHF) duguju 17.000 evra, zbog čega bi beogradski klub mogao da ostane bez takmičenja u Kupu EHF sledeće sezone.

"Neshvatljivo mi je da su, za vreme prethodne uprave, pare namenjene EHF-u koje smo dobili od Skupštine grada, odu u nepoznatom pravcu. Dugujemo EFH-u oko 17.000 evra, a do petka moramo da platimo 7.000 ili nećemo igrati u evropskom takmičenju", rekao je Glavonjić i zahvalio se Skupštini grada i kompaniji Lasta koje su prošle sezone pomogli "crveno-bele".

Uprkos svim problemima, Glavonjić je ocenio da je Zvezda prošla sezona bila uspešna za klub.

"Napravili smo uspeh u možda i najtežoj finansijskoj situaciji za klub. Igrali smo u Ligi šampiona, a tokom sezone smo ostali bez sedmorice igrača. Na kraju smo stvorili mladu ekipu, osvojili treće mesto u prvenstvo i kvalifikovali se za Kup EHF", zaključio je Glavonjić.

Čelnici Crvene zvezde istakli su i da žele ekipu da pojačaju sa još dva do tri kvalitetna strana igrača, koji bi uz domaće rukometaše, doneli klubu kvalitet da se ravnopravno takmiči u nacionalnom šampionatu i Evropi.

Direktor kluba Predrag Peruničić kazao je da "crveno-beli" imaju viziju tima za sledeću sezone i da će, uz dogovor sa trenerom Butulijom, dovesti pojačanja.

Pogledajte još