FS Litvanije se izvinio zbog pogrešne himne

Predsednik FS Litvanije Julijus Kvedaras uputio je pismo izvinjenja prvom čoveku FS Srbije Tomislavu Karadžiću zbog napravljene greške uoči utakmice odigrane 29. jula u Alitusu, kada je u čast igrača srpske reprezentacije umesto himne Srbije "Bože pravde", intonirana himna "Hej Sloveni".

"Litvanija se iskreno izvinjava srpskoj reprezentaciji i celoj srpskoj fudbalskoj porodici zbog intoniranja pogrešne himne. Orkestar koji je bio unajmljen da intonira himne obe ekipe pre utakmice nije stigao na zakazanu probu, i tako lokalno osoblje iz organizacije nije bilo svesno da će intonirati pogrešnu hmnu", kaže se u pismu izvinjenja.

Predsednik FS Litvanije ističe u pismu da nada da greška neće baciti senku "na sjajan učinak srpske reprezentacije do 19 godina koja je dospela do finala turnira, kao i na napor koji je učinjen da ovaj događaj bude što je moguće prijatniji za sve učesnike šampionata".

Reprezentacija Srbije pobedila je Portugaliju u polufinalu prvenstva Evrope posle boljih izvođenja jedanaesteraca sa 3:2 i u četvrtak će od 20,45 igrati u finalu protiv selekcije Francuske.

(Tanjug)

Pogledajte još