Partizan pobedio sam sebe u Razgradu

Meč je odigran pred 6.000 gledalaca na Ludogorec areni, a sudio je Grk Mihalis Kukulakis.

Strelci: Marković u 49. za Partizan, a Marselinjo u 53. i Aleksandrov u 67. minutu za Ludogorec.

Žuti kartoni: Marković, Ilić, Šćepović, Jojić, Đemba-Đemba, Ivanov (Partizan), Moci, Minev, Epinjo, Žunior Kaišara (Ludogorec).

Crveni karton: Jojić (Partizan) u 84. minutu.

Ludogorec: Stojanov, Barte, Minev, Moci, Žunior Kaisara, Zlatinski, Dijakov, Stojanov, Marselinjo (od 90. Meija), Abalo (od 58. Aleksandrov), Bezjak.

Partizan: Lukač, Aksentijević, Obradović, Ivanov, Gulan, Marković, Jojić, Ninković (od 64. Đemba-Đemba), Ilić, Grbić (od 59. Malbašić), Šćepović.

Žuti kartoni: Marković, Ilić, Šćepović, Jojić, Đemba-Đemba, Ivanov (Partizan), Moci, Minev, Epinjo, Žunior Kaišara (Ludogorec).

Partizan je pobedio sam sebe u Razgradu. Izabranici Vuka Rašovića pružili su u određenoj meri bolju partiju nego u dvomeču sa jermenskim Širakom, ali će morati mnogo da se pomuče za šest dana u revanšu u Beogradu.

Imali su crno-beli večeras vođstvo na početku prvog poluvremena, ali je odbrana Partizana praktično poklonila dva gola rivalu.

Posebno upečatljiv bio je drugi gol bugarskog tima u 67. minutu, kada je odbrana Partizana stala, očekujući da golman Milan Lukač izbije jednu dubinsku loptu.

Najbrži je, međutim, bio Mihail Aleksandrov koji je zatresao mrežu i rešio pitanje pobednika.
“So na ranu” srpskog prvaka bilo je isključenje Miloša Jojića zbog drugog žutog kartona u 84. minutu.

Bugarski šampion je imao terensku inicijativu u prvom poluvremenu, ali je Partizan prvi stigao do gola, posle kontranapada u kojem je u 49. minutu najsnalažljiviji bio Saša Marković.

Ipak, radost crno-belih trajala je samo četiri minuta, a onda je Brazilac Marselinjo iskoristio sporost Partizanove odbrane i doneo izjednačenje.

U prvom delu meča čuvar mreže Partizana Lukač “skinuo” je zicer centarforu domaćih Romanu Bezjaku. Lukač je i u 88. minutu spasao Partizan ubedljivijeg poraza, pošto je odbranio udarac Epinja.

Na taj način Lukač je, makar donekle, sačuvao nadu crno-belih da u revanšu mogu da pobede i prođu u četvrto kolo, mada sa ovakvom igrom to će biti vrlo teško.

U timu Partizana debitovao je Kamerunac Erik Đemba-Đemba, a na teren je ušao u 64. minutu zamenivši Ninkovića.

Crno-beli su u Razgradu imali podršku grupe od oko 300 navijača koji su stigli iz Srbije.

(Tanjug)

Pogledajte još