Vojvodina može da parira Bursi

"Bursa je ekipa koja je pravljena za Ligu šampiona i samo sticajem okolnosti nalazi se u kvalifikacijama za Ligu Evrope. Radi se o iskusnom timu, sa prosekom od 29,5 godina, imaju igrače koji su nastupali u najvećim evropskim klubovima. Činjenicu da igramo sa planiranim učesnikom Lige šampiona moramo da istaknemo, jer je u javnosti stvorena euforija i baš zbog toga potrebno je da se zna koliko jakog protivniko imamo", rekao je NIkolić na konferenciji za medije u Novom Sadu.

On je naglasio da su njegovi igrači spremni za predstojeći dvomeč i da je prezadovoljan ambijentom u svlačionici.

"Momci su čvrsto na zemlji, stalno im govorim da ništa veliko još nisu uradili. Igranje u Evropi nam prija, ali glavni cilj nam je prvenstvo. U utakmici sa Bursom sigurno nam neće nedostajati ambicija i uz malo sportske sreće možemo da im ispariramo i potvrdimo da u sportu nije presudna uložena količina dolara ili evra", naglasio je Nikolić..

Na pitanje da li će menjati nešto u sastavu, Nikolić je rekao da postoji nepisano pravilo da se tim koji pobeđuje ne menja, ali zbog činjenice da je ekipa pojačana planira da napravi jednu ili dve izmene.

"Uprava je napravila veliki posao na planu dovođenja igrača i izašli su u susret nekim mojim željama. Za utakmicu sa Bursom licencirani su Kaluđerović, Tumbasević i Leković, dok se za Denkovića i Fatića čekaju papiri. Abubakar se oporavio, trenira sa ekipom i u kombinaciji je za tim. U duel sa Bursom sigurno ulazimo jači nego u mečeve sa Honvedom", zaključio je Nikolić.

U ekipi Burse igraju neka poznata imena evropskog fudbala poput Sebastijana Freja, bivšeg golmana Intera, Fiorentine i Parme, zatim bivši levi bek Marseja i Milana Nigerijac Taje Taivo, pa doskorašnji vezista Porta Argentinac Fernando Beluši, kao i nekadašnji turski reprezentativac Tunčaj Sanli.

Prva utakmica trećeg kola kvalifikacija za Ligu Evrope između Vojvodine i Burse igra se sutra od 20 sati na stadionu Karađorđe u Novom sadu.

(Tanjug)

Pogledajte još