Skandalozan kviz u Pakistanu: Nagrada za tačne odgovore na pitanja iz Kurana - beba (VIDEO)

''Najpre sam bila šokirana. Nisam mogla da verujem da sam dobila malu devojčicu. Bila sam strašno srećna'' kaže Sirija Bilkis, koja je bebicu staru dve nedelje osvojila u popularnoj emisiji “Aman ramazan”.

Reč je o pakistanskoj i muslimanskoj verziji programa “Prava nagrada” (“The prize is right”), gde 500 učesnika iz publike osvaja nagrade za tačne odgovore na pitanja iz Kurana. To je mešavina verskog kviza i zabavne emisije, a koji se tokom meseca Ramazana emituje uživo po sedam sati dnevno,

Među obiljem vrednih nagrada ima motocikala, mikrotalasnih pećnica, mašina za veš i frižidera, a nakon “osvojene” devojčice, iduće nedelje će glavnu nagradu predstavljati mali dečak.

''Za hrišćane je važan Božić, kada Deda Mraz svim donosi poklone. Za nas, muslimane, poseban praznik predstavlja Ramazan, tako da mi je drago da mogu ljue da nagradim i da ih učinim srećnim'' Kaže Husein, koji u Paksitanu važi za verskog učenjaka, TV megazvezdu, pa čak i za seks simbol.

Između ostalog, on u svojoj emisiji i kuva, dok muškarci pevaju verske himne i razgovaraju sa decom o verskim pitanjima, u bašti punoj zečeva, zmija i koza.

Svoju inicijativu za poklanjanje beba parovima bez dece, koja je u prvi mah mnoge šokirala, Husein brani kao humanu i izuzetno društveno korisnu.

U Pakistanu, naime, ne postoji zakon o usvajanju, niti se usvajanje zakonski priznaje, a bebe koje se nude kao nagrada obezbeđuje NGO “Čipa Velfer asosiejšn”, koja tvrdi da ih nalazi oko 15 mesečno, napuštene na ulicama, u kantama za smeće, neke već mrtve, ili osakaćene od životinja.

''Zašto da im ne omogućimo da prežive i da steknu lep dom?'' pita se šef organizacije Ramzan Čipa.

Husein dodaje i da se bebe zapravo ne poklanjaju, već dodeljuju na starateljstvo odabranim parovima bez dece, koji su prethodno prošli neophodne provere i na sudu će morati da ispune odgovarajuća dokumenta.

On smatra da je akcija višestruko društveno korisna, jer su takva deca uglavnom osuđena da odrastu na ulici, gde postaju lak plen terorista i “materijal” za bombaše samoubice. Ovako im se, kaže, pruža šansa da vode normalan život i izrastu u odgovorne građane.

Bilo kako bilo, emisija ruši sve rekorde gledanosti, a Husein trlja ruke i već najavljuje i slične programe namenjene manjiskim verskim zajednicama hindusa, hrišćana i sika.

Izvor: Blic

Pogledajte još